Ljajić: Ove godine očekujemo devizni priliv od turizma od 1,4 milijarde evra

01.01.2018. 12:02 0
Rasim Ljajić, ministar  trgovine i turizma Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se u 2018. godini u Srbiji očekuje devizni priliv od turizma od oko 1,4 milijarde evra i povećanje broja turista iz Kine i Irana.

On je u intervjuu agenciji Beta rekao da je 2017. godina bila najuspešnija po turističkom prometu i da bi trebalo da devizni priliv od turizma ukupno iznosi 1,2 milijarde evra.

"U prvih 10 meseci već imamo ostvaren priliv od 971 milion evra. Imajući u vidu trendove u 2016. godini, nema sumnje da će to biti 1,2 milijarde evra, što je rekordan devizni priliv", istakao je Ljajić.

On je rekao da planiranih 1,4 milijarde evra deviznog priliva za ovu godinu može biti lako ostvariv cilj, imajući u vidu bezvizni režim sa Kinom i avioliniju Peking –Beograd, preko Praga.

Ljajić je dodao da će tome doprineti to što će u januaru biti uspostavljena direktna linija Teheran-Beograd, a od februara privatna aviokompanija iz Irana takođe uspostavlja novu avioliniju na toj relaciji.

"Očekujem da imamo značajan rast turističkog prometa i povećanje broja stranih turista iz Kine i iz Irana. Plan je da u prvih 10 emitivnih tržišta uđu Rusija i Kina", rekao je on.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti