Ljajić: Srbiju ove godine posetilo 3,1 miliona turista

29.12.2017. 09:13 RTS 0
Rasim Ljajić, ministar  trgovine i turizma Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić kaže za RTS da je ovo godina procvata kada govorimo o turskim kompanijama koje su došle u Srbiju. Napominje da će u prva četiri meseca naredne godine biti otvorene nove fabrike u Žitorađi, Požarevcu, Kragujevcu i Mladenovcu. Ove godine Srbiju je posetilo 3,1 miliona turista.

Rasim Ljajić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je u Srbiji najviše investicija iz zapadnoevropskih zemalja.

"U nominalnim iznosima nije tačno da je najviše investicija iz Turske, već iz zapadnoevropskih zemalja. Međutim, ovo je godina procvata kada govorimo o turskim kompanijama koje su došle u Srbiju i svaka od turskih kompanija se odlučila za proširenje proizvodnje u Srbiji. Najviše ih ima u tekstilnoj industriji, ali i drugim granama", napominje Ljajić.

Investicije su, kaže, najviše išle u najnerazvijenije opštine Srbije. Ističe i da će se u prva četiri meseca naredne godine otvoriti nove fabrike u Žitorađi, Požarevcu, Kragujevcu, Mladenovcu.

"Kada se završi auto-put, stizaće se iz Niša do Istanbula za pet, šest sati. Verujem da će naredna godina biti bar jednako uspešna kao ova", dodaje ministar.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Šansa za nezaposlene, nude 100 radnih mesta

Sajam zapošljavanja u Tutinu okupio je 18 poslodavaca, koji su nezaposlenima u tom gradu ponudili više od 100 slobodnih radnih mesta. Direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Paza...

23.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije