Ljajić: Vlada opet formirala radnu grupu za prodaju srpskih banja

03.01.2018. 11:21 Beta 0
Rasim Ljajić, ministar  trgovine i turizma Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je Vlada Srbije ponovo formirala radnu grupu za privatizaciju i rešavanje problema banja.

Ljajić je kazao da postoji zainteresovani investitor za Kuršumlijsku banju.

On je u intervjuu agenciji Beta rekao da je već održan jedan sastanak te radne grupe, na kome su se bavili problemima Kuršumlijske banje koja je, kako je ocenio, u katastrofalnom stanju i ne radi godinama. 

"Grupa ljudi koja upravlja Lukovskom i Prolom banjom zainteresovana je da stavi u funkciju i Kuršumlijsku banju. Dali smo zaduženja pojedinim institucijama na koji način da rešimo imovinsko-pravne odnose u toj banji, kako bi ona mogla da ide u proces prodaje imovine", rekao je Ljajić. 

On je istakao da bi to mogao da bude uspešan model koji bi mogao da se primenjuje i na druge banje i rehabilitacione centre u Srbiji. 

Dodao je da će radna grupa nastojati da što pre reši problem u Kuršumlijskoj banji kako bi zainteresovani investitor mogao da uloži sredstva i stavi u funkciju tu banju. 

Ljajić je istakao da je potrebno kombinovati različite modele ulaganja u banje, jer neće svuda biti primenjena klasična prodaja i dodao da je država spremna za različite modele strateškog partnerstva. 

"Tamo gde postoji jasan interes da se zadrži namena banja, a da se sa novim sredstvima podiže konkurentnost i poboljšava ponuda, država će ući u taj posao", rekao je on. 

Ocenio je da je trenutno stanje u kome se ništa ne menja neodrživo i da svi imaju štetu od toga, navodeći da su banje jedan od tri ključna resursa u turističkoj ponudi Srbije. 

Srbija, kako je dodao, ima preko 300 termalnih izvora i preko 30 aktivnih banja koje bi mogle da budu stavljene u funkciju uz ulaganja. 

Ocenio je da postoje preduslovi da banje budu jedna od važnih turističkih ponuda Srbije, kao i da će se dalji rast turističkog prometa u Srbiji bazirati i na zdravstvenom turizmu.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Šansa za nezaposlene, nude 100 radnih mesta

Sajam zapošljavanja u Tutinu okupio je 18 poslodavaca, koji su nezaposlenima u tom gradu ponudili više od 100 slobodnih radnih mesta. Direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Paza...

23.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije