Mali: Za 15 dana će biti gotovi radovi na glavnim ulicama u Beogradu

13.10.2017. 14:09 N1 0
Beograd je blokiran zbog radova koji predugo traju FOTO:N1 Beograd je blokiran zbog radova koji predugo traju FOTO:N1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je najavio da će  infrastrukturni radovi na glavnim ulicama Beograda koji su letos započeti, biti završeni u roku od petnaestak dana, tako da će grad bolje funkcionisati.

Tokom posete gradilištu mosta za pešake od Kalemegdana do Savskog keja kod Beton-hale, koji će, kako je najavio, biti izgrađen do leta iduće godine, Mali je kazao da će to biti i kulturna atrakcija jer će pasarelu krasiti i skulptura vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića.

Gradonačelnik je rekao da će turisti koji u Beograd dolaze brodovima moći pasarelom da se popnu do Kalemegdana i da se u Pristanište spuste preko Kosančićevog venca koji se upravo renovira.

Mali je rekao da mu je želja da se grad "spusti na reke" i da se "uži centar grada pretvori u pešačku zonu".

"Na proleće naredne godine očekuje nas i izgradnja 'gondole' (žičare s kabinama) koja će povezivati Kalemegdansku tvrđavu s Parkom Ušće", dodao je Mali.

"Taj park je trenutno najveći park koji radimo i radićemo ga u naredne dve godine. Kalemegdanska tvrđava se dekorativno osvetljava, kao i veliki broj fasada u tom kraju", kazao je on.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti