Mihajlović: Iduće godine počinje izgradnja 36 kilometara deonice puta Niš-Pločinka

20.12.2017. 16:29 0
Zorana Mihajlović,  prva potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, prva potpredsednica Vlade

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je da iduće godine na trasi Niš-Merdare-Priština počinje izgradnja 36 kilometara deonice puta Niš-Pločinka, vrednosti 212 miliona evra.

"Izgradnja te deonice biće finansirana sredstvima Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, a mi smo obezbedili garancije u budžetu za taj projekat", kazala je Zorana Mihajlović predstavljajući rezultat rada svog ministarstva.  

Ona je najavila da će 2018. godine početi modernizacija obilaznice oko Niša i elektrifikacija pruge Niš-Dimitrovgrad za 250 miliona evra.  

"Krajem januara potpisaćemo ugovor sa EIB o tom projektu", rekla je ministarka i navela da je u toku eksproprijacija zemljišta za taj regionalni projekat.  

Dodala je da će biti potpisan komercijalni ugovor za treću deonicu pruge Beograd-Budimpešta, između Novog Sada i Subotice.  

Navela je da će iduće godine biti izmenjen Zakon o upisu u katastar koji će, kako je navela, omogućiti potpunu reorganizaciju te oblasti.  

"Zakon će pomoći da sa 62. mesta na listi Svetske banke Duing biznis u toj oblasti, dospemo među prvih 20 zemalja za godinu dana", procenila je Zorana Mihajlović.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti