Mihajlović: TV Pink opasno relativizuje nasilje nad ženama

19.12.2017. 13:07 FoNet 0
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

Nakon poslednjeg napada na ženu u Beogradu kada je muž nasred ulice pucao u suprugu, u pojedinim medijima kao da je počela relativizacija pitanja nasilja nad ženama, upozorila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.

"Ne želim da se mešam ni u čiju uređivačku politiku, ali kada dan nakon nesreće u Beogradu, kada je muž pucao u suprugu, na TV Pinku vidite temu o nasilju nad muškarcima, onda to sigurno proizvodi opasnu relativizaciju nasilja nad ženama", istakla je ona.

"Kada čujete psihijatra Jovana Marića kako u toj emisiji kaže da žena zvoca po ceo dan po kući, a onda muškarcu prekipi, da je emancipacija žena donela velike nevolje ženama", da ima žena koje mazohistički vole nasilje i govori o svom privatnom životu i svojim problemima, onda samo možemo da očekujemo nastavak nasilja nad ženama", upozorila je Mihajlović.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost kaže da je uloga medija u smanjenju nasilja nad ženama velika i da bez medija Srbija neće uspeti da bude društvo bez nasilja.

Ona je podsetila da je i ove godine nastavljena crna statistika po broju ubijenih žena i da je 28 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju.

"Nasilje nad ženama neće prestati sve dok žene ne shvate da moraju i treba da prijave svaki vid nasilja. Svaki pokušaj fizičkog nasilja, svaki šamar, svaku pretnju, jer onaj ko je spreman da digne ruku na ženu, spreman je i da je ubije", kaže Mihajlović, saopštio je njen kabinet za rodnu ravnopravnost.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti