NO 'Staklare': Radnici, ne vraćajte se na posao, ali nas nemojte ni tužiti

19.12.2017. 13:00 Beta 0
Radnici se nadali da će biti vraćeni na posao nakon ukidanja stečaja Radnici se nadali da će biti vraćeni na posao nakon ukidanja stečaja

Članovi Nadzornog odbora Srpske fabrike stakla predložili bivšim radnicima da se ne vraćaju na posao ali i da ne tuže fabriku kako bi staklara "stala na noge".

To je za agenciju Beta izjavila bivša radnica Vesna Simić nakon sastanka kome su prisustvovali neki članovi Nadzornog odbora, stečajni upravnik Saša Jovanović, generalni direktor Nebojša Bogdanović i bivši radnici.

Nakon što je Privredni apelacioni sud ukinuo rešenje o stečaju, koje je Privredni sud u Kragujevcu doneo 20. septembra, bivši radnici, njih 230, očekivali su da će se vratiti na posao jer, kako su rekli, na to imaju pravo po zakonu. 

"Rekli su nam da ne bi trebalo da se vratimo na posao ali ni da tužimo fabriku do marta ili aprila jer treba da se žrtvujemo za spas Staklare. Mi smo dali predlog da svi imaju minimalac, a ne da neki imaju 3.000 evra, i da se na taj način žrtvujemo", rekla je Vesna Simić. 

Ona je dodala da je takav zahtev izazvao bes i ogorčenje kod bivših radnika. 

Kako je navela Vesna Simić, odluka Nadzornog odbora o vraćanju bivših radnika na posao znaće se narednog ponedeljka.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti