Palma priredio prijem za 2.000 socijalno ugroženih Jagodinaca i delio im od 2.000 do 12.000 dinara

25.12.2017. 12:29 Beta 0
Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine opštine Jagodina

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je danas priredio prijem za građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega za porodice sa više dece, starije i bolesne.

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

"Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv 'bele kuge' ima efekat", rekao je Marković. 

Marković je naveo da su za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki infrastrukturni problem jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je rešena još pre pet godina.

"Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela", rekao je Marković.

"Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova". 

"Poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište. 

Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila. 

"Naša politika je da su korisnici budžeta gradjani i tako ćemo raditi i ubuduće", izjavio je on. 

"Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za djake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana", rekao je Marković.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti