Policija proverava zbog čega je voda u Vranju bila plava

14.11.2017. 14:41 N1 Beograd 0
U vodi je bilo otrovnog fenola, deterdženta i bakterija U vodi je bilo otrovnog fenola, deterdženta i bakterija

Policija u Vranju istražuje šta je uzrok plave vode koja je potekla 3. novembra u jednom soliteru u tom gradu, a u kojoj je, kako je analizama utvrđeno, bilo otrovnog fenola, deterdženta i bakterija.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, u odgovoru dostavljenom N1, navelo da je tom tužilaštvu 6. novembra podneta predstavka predsednika skupštine zgrade u Vranju, kao i krivična prijava JP Vodovod Vranje od 8. novembra protiv NN lica, zbog krivičnog dela zagađivanja vode za piće.

Postupajući po tim prijavama, Policijskoj upravi u Vranju je "stavljen za prikupljanje potrebnih obaveštenja i zahtev za otkrivanje nepoznatog izvršioca krivičnog dela zagađivanje vode za piće", navodi se u odgovoru.

Tužilaštvo je dodalo da su provere u vezi sa ovim slučajem u toku.

Čim je 3. novembra potekla plava stanari su alarmirali nadležne i u zgradi je voda isključena. Iako je voda za piće zagađena, niko od 109 stanara tog solitera nije se otrovao. Izmerena temperatura vode bila je do 23 stepena, a prema analizama, u njoj ima otrovnog fenola, deterdženta i bakterija. Stanari sada imaju vodu, ali samo za tehničku upotrebu.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti