Premeštanje većeg dela Prokopa neće mnogo uticati na Beovoz

19.12.2017. 11:29 0
Bar za sada neće biti promena Bar za sada neće biti promena

Premeštanje većeg dela unutrašnjeg saobraćaja sa Železničke stanice Beograd na Prokop, koja je preuzela ulogu glavne, ne treba da brine korisnike Beovoza.

Bar za sada, jer će putnici na trasi od Batajnice do Pančevačkog mosta nastaviće da se voze redovno.

Ipak, kako najavljuju čelnici, sugrađani mogu da odahnu samo do marta, kada se očekuje nastavak radova na modernizaciji pruge. 

Prema rečima Stanka Kantara iz Direkcije za javni prevoz, za mart naredne godine zakazano je dalje uređivanje pruge od Prokopa do Stare Pazove, koje se radi u okviru izgradnje šinske spojnice srpske prestonice sa Budimpeštom. 

"Do tada će Beovoz saobraćati uobičajeno, a onda ćemo uvesti restrikcije. One će podrazumevati promenu u redu vožnje, te će vozovi polaziti na svakih sat vremena. Taj režim trajaće naredne dve do tri godine", kaže Kantar za Večernje novosti. 

Međutim, kako navodi, u zavisnosti od toga kako budu tekli radovi, i kako koja deonica bude završavana, tako će se postepeno povećavati i broj polazaka Beovoza.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Nova nagradna igra, opet delimo pet knjiga

Nova ekonomija i izdavačka kuća Laguna vas opet nagrađuju. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod ovog posta na sajtu, pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavit...

20.04.2018. 15:20 Detaljnije

Sporazum Srbije i Svetske banke o donacijama

Potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović potpisali su ugovor o donaciji i dva sporazuma o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reim...

20.04.2018. 14:10 Beta Detaljnije