Priznanje 'Novoj ekonomiji' za objektivno izveštavanje o pravima radnika

23.12.2017. 21:28 0
Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" dodelili su danas, povodom 10 godina postojanja, nagrade organizacijama, pojedincima i medijima za uspešnu saradnju ili sindikalni rad. Jednu od nagrada za profesionalno informisanje o pravima radnika u Srbiji dobila je i Nova ekonomija, a uz nas, nagrađeni su i Beta, FoNet, Dojče vele, novosadski 021, frankfurtske Vesti, Danas...

Nagradu je, za izuzetnu saradnju sa sindikatom, dobio i Saša Vlaisavljević v.d. direktora Aerodroma Nikola Tesla, kompanija MK...

Svečanom jubileju prisustvovali su mnogobrojni prijatelji sindikata. Gostima je prikazan film snimljen o aktivnostima Sloge od osnivanja.

Željko Veselinović, predsednik sSloge, rekao je da je onosan što su svih ovih godina na strani radnika.

On je rekao i da su oni pokrenuli sindikalnu televiziju i radio stanicu i podsetio na to koliku podršku i pomoć su dali radnicima nad kojima su kršena zakonska prava.

Šef Svetske federacije sindikata (WFTU) Jorgos Mavrikos rekao je su širom sveta u toku napadi na radnička prava.

"U budućnosti perspektivu imaju sindikati koji nisu povezani s državom i poslodavcima, takozvani žuti sindikati, odnosno oni sindikati koji nisu marionete vlada", naveo je.

Internacionalni sekretar grčkog sindikata PAME Nikolas Teodorakis izjavio je da je za radnički pokret Grčke odnos sa Srbijom, nekadašnjom Jugoslavijom i Balkanom veoma bitan "zbog istih problema i istih neprijatelja eksploatacije i imperijalizma".

"PAME je odgovor na napade neprijatelja poslodavaca, EU i vlade", rekao je Teodorakis.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti