Putin i Vučić: Politička i ekonomska saradnja Rusije i Srbije može da se podigne do najvišeg nivoa

19.12.2017. 16:00 Beta 0
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin FOTO:Twitter/predsednik.rs Aleksandar Vučić i Vladimir Putin FOTO:Twitter/predsednik.rs

Predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić, ocenili su da se politička i ekonomska saradnja dve zemlje može podići "do najvišeg nivoa".

Na početku susreta u Kremlju, Putin je rekao da je to prva poseta Vučića od kada je stupio na funkciju predsednika.  

"Imamo dobre odnose sa dugom istorijom, još kada ste bili premijer. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Prijatno mi je da primetim da se odnosi Srbije i Rusije razvijaju, pre svega u sferi ekonomije, raste trgovinska razmena, rastu direktne investicije", naveo je Putin.  

Vučić je na ruskom jeziku poželeo Putinu pobedu na predsedničkim izborima u martu naredne godine.  

"Znam da ruski narod bira svoju budućnost, želim da vam poželim sreću i uspeh", rekao je Vučić.  

On je ocenio da su zemlje uspele da povećaju robnu razmenu.  

"Mnogo je učinjeno u našoj saradnji, mi smatramo da se politička i ekonomska saradnja može podići na najviši nivo", kazao je srpski predsednik. 

Vučić je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju sa sastanka u Kremlju na kojoj su pored ruskog predsednika i njega i članovi delegacija dve zemlje, među kojima i minsitri spoljnih poslova Ivica Dačić i Sergej Lavrov, srspski ministar energetike Aleksandar Antić i drugi.

Predsednik Srbije je prethodno danas i Moskvi razgovarao s potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, a jutros je posetio Dom ansambla Aleksandrov.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Šansa za nezaposlene, nude 100 radnih mesta

Sajam zapošljavanja u Tutinu okupio je 18 poslodavaca, koji su nezaposlenima u tom gradu ponudili više od 100 slobodnih radnih mesta. Direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Paza...

23.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije