Radnici 'Goše' pisali Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić

10.11.2017. 10:48 Danas 0
Radnici pozvali premijerku i predsednika da posete fabriku Radnici pozvali premijerku i predsednika da posete fabriku

Radnici FŠV Goša uputili su pismo predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić u kojem traže da posete fabriku i uvere se u njenu mogućnost da radi.

"Radnici Goše vam se obraćaju poslednji put sa nekim zahtevom, jer firma ima zakazan sudski proces o uvođenju stečaja za 16. novembar. U slučaju uvođenja stečaja više neće postojati radnika koji će vam dosađivati, već će to biti socijalni slučajevi, upozorili su radnici u apelu. 

U slučaju da se ne proglasi stečaj, naveli su oni, firma ima potpisane ugovore koji bi garantovali nesmetan rad, povećanja broja zaposlenih i mogućnost regulisanja reprograma o povezivanju staža i socijalnog osiguranja. 

I sami vidite šta je bolje za 320 porodica direktno zavisnih od Goše, kao i nekoliko desetina porodica naših poslovnih partnera. Imajući u vidu sve ovo molimo vas da nam pomognete, poručili su radnici. 

Naša želja je da nas posetite i date novu energiju zaposlenima kao što je to bilo i prilikom vaše posete u aprilu, zatraženo je od Vučića. 

Obraćajući se premijerki Ani Brnabić, radnici su istakli da su impresionirani njenim stavom u odbrani svoje porodice. 

Molimo vas sa takvom predanošću pokušate da odbranite i naše porodice. Ko na taj način brani svoju porodicu, spreman je da brani i svoj narod. I vas pozivamo da posetite našu fabriku i da se na licu mesta uverite u želju i mogućnost da radimo i sačuvamo fabriku, istakli su radnici", naveli su.

 Radnici Goše zahvalili su ministru privrede Goranu Kneževiću na dosadašnjoj pomoći, uz molbu da ispuni dato obećanje o overavanju zdravstvenih knjižica i sprovođenju u život sporazuma o prekidu štrajka, koji je potpisan uz pomoć Agencije za mirno rešavanje radnih sporova.Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti