Radnici Zastava oružja odustali od štrajka nakon uplate 10.000 dinara

13.02.2018. 15:06 Beta 0
Radnici prekinuli štrajk nakon što im je uplaćen novac Radnici prekinuli štrajk nakon što im je uplaćen novac

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" nije održan najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja, pošto je rukovodstvo uplatilo bonus od 10.000 dinara zaposlenima, čime je ispunjen zahtev Štrajkačkog odbora sindikata o isplati prve rate.

U saopštenju fabričkog sindikata se navodi da je juče na radnike vršen pritisak i uslovljavanje da se pisano izjašnjavaju da li su za prekid štrajka uz "ogromnu količinu laži" o predstavnicima Samostalnog sindikata u fabrici.

Sindikat je istakao da je "opšta ocena" svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor fabrike posle jučerašnjih događanja treba da podnesu ostavke.

U petak je na tekuće račune zaposlenih "legla" uplata od po 10.000 dinara, ali je ubrzo povučena, zbog čega je Štrajkački odbor odlučio da se održi jednočasovni štrajk ukoliko do danas do 10 časova radnicima ne bude uplaćen novac.

Sindikat je tada optužio rukovodstvo fabrike da se uplata uslovljava potpisivanjem sporazuma da više neće biti štrajkova povodom bilo kog zahteva radnika.

Direktor fabrike Milojko Brzaković juče je novinarima rekao da će iznos od 10.000 dinara istog dana biti uplaćen zaposlenima, kao i da će drugi i poslednji deo bonusa od 5.000 dinara biti isplaćen u julu ove godine.

On je sve optužbe sindikata odbacio i ocenio da vođe Samostalnog sindikata iznose laži o stanju u fabrici i njenom poslovanju, kao i o navodnom uslovljavanju uplate bonusa.

Na prethodnim protestima zaposlenih u "Zastava oružju" sindikat je tražio uplatu bonusa u ukupnom iznosu od 25.000 dinara.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

I Dajmler varao oko emisija izduvnih gasova

Američki istražitelji otkrili su da su i automobili nemačkog giganta Dajmlera bili opremljeni softverom koji im je pomagao da prođu testove izduvnih emisija. Informaciju su objavili nemački mediji...

19.02.2018. 14:08 B92 Detaljnije