Saša Vlaisavljević dobitnik zlatne plakete za najuspešnijeg poslodavca

23.12.2017. 13:36 0
Saša Vlaisavljević, nagrađen za dobru saradnju sa sindikatima Saša Vlaisavljević, nagrađen za dobru saradnju sa sindikatima

V. d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević, dobitnik je zlatne plakete za najuspešnijeg poslodavca koju dodeljuju Udruženi sindikati Srbije Sloga. 

Na svečanosti koja je upriličena juče u velikoj sali Opštine Stari grad povodom 10 godina od osnivanja Udruženih sindikata Srbije Sloga v.d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Saši Vlaisavljeviću plaketu je uručio Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga.

"Za Aerodrom Nikola Tesla mnogo je razloga za ponos. Početkom decembra, uslužili smo svog 5-milionitog putnika, prvi put u 55 godina dugoj istoriji. Pre samo četiri godine, kapacitet Aerodroma Nikola Tesla bio je manji nego što je broj putnika u ovoj 2017. godini. U odnosu na prethodne četiri godine broj putnika povećali smo 51 odsto, ojačali smo kargo mrežu, pa je

promet robe i pošte 217 odsto veći nego 2013. godine Takođe, te 2013. godine dobit je bila svega 125.000 evra, a ove godine očekujemo da bude između 28 i 29 miliona evra, odnosno preko 200 puta je veća. Prihod od 10 milijardi dinara koliko ćemo ove godine ostvariti, veći je 45 odsto, a vrednost akcija na berzi četiri puta je veća nego pre četiri godine. Iz sopstvenih sredstava, od 2014. do danas investirali smo oko 6 milijardi dinara u u proširenje kapaciteta, infrastrukturu, tehnologiju i opremu. Merilo naše uspešnosti koja je, po svim ekonomskim pokazateljima, više nego očigledna, jeste, pre svega, status svih naših zaposlenih. Aerodrom Nikola Tesla Beograd je kontinuirano, duže vreme rešavao nasleđeni problem dela zaposlenih, koji su godinama, čak i po 15 godina, bili angažovani preko agencija na specifičnim poslovima.

U poslednje dve godine Vlada Republike Srbije dala je saglasnost za zapošljavanje i radno angažovanje za više od 1000 zaposlenih. Sada te naše koleginice i kolege imaju pravo na godišnji odmor, regres, topli obrok, bolovanje, zaštitu i negu deteta, kreditno zaduženje, slobodan dan za obeležavanje verskih praznika.

Zlatna plaketa za najuspešnijeg poslodavca svedok je da je trud menadžmenta Aerodroma Nikola Tesla, u saradnji sa sindikatima i nadležnim državnim organima, prepoznat. Kao društveno odgovorna kompanija, Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastaviće da brine o svojim zaposlenima. U prilog tome da Aerodrom strateški razmišlja o svojim zaposlenima govori i produžetak važenja Kolektivnog ugovora, čime zaposleni dobijaju neophodnu socijalnu sigurnost", rekao je Vlaisavljević.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti