Sa radnicima Goše od danas štrajkuju i zaposleni u JKP Vodovod

19.06.2017. 12:18 Beta 0
Radnici Goše blokiraju prugu Radnici Goše blokiraju prugu

Radnicima fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke koji štrajkuju jer im nisu isplaćene zarade danas se priključila i grupa radnika gradskog javnog komunalnog preduzeća Vodovod.

Radnici Goše su štrajk nastavili novom blokadom železničkog i drumskog saobraćaja, i od 9 do 10 časova su blokirali pružni prelaz na regionalnom putu Smederevska Palanka-Velika Plana, kod kasarne.

Blokiran je bio drumski ali i železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Niš.

U Štrajkačkom odboru su kazali da je situacije nepromenjena, da nema pregovora sa rukovodstvom i vlasnikom fabrike i da će radnici nastaviti štrajk i blokade, kako bi li skrenuli pažnju nadležnih na njihove probleme.

Radnici Goše se nadaju da će državni organi da posreduju u nalaženju rešenja, kako bi naplatili svoja potraživanja i okončali štrajk.

"Niko nas ne čuje, niko nas ne vidi", rekao je Beti potpredsednik Štrajkačkog odbora u Goši Mario Stojanović.

On je dodao da radnici nikoga ne žele da ugroze, ali da im je strpljenje na izmaku jer su im "životi ugroženi".

Stojanović je naglasio da radnici "ništa ne traže od države", osim povezivanje radnog staža, overu zdravstvenih knjižica i da im poslodavac isplati zaostale plate.

Štrajkački odbor tvrdi da protest nemaju političku pozadinu već da se radnici bore za svoju egzistenciju.

Zaposleni u Goši bili su u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Bivši vlasnik Goše, firma Žos iz Trnave, u Slovaškoj prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti