Snabdevanje strujom stabilno, svi sistemi EPS-a rade normalno uprkos mećavi

11.01.2017. 14:44 Nova ekonomija 0
Stabilna je i proizvodnja na kopovima EPS-a Stabilna je i proizvodnja na kopovima EPS-a

Snabdevanje električnom energijom u Srbiji je stabilno i svi sistemi Elektroprivrede Srbije normalno funkcionišu uprkos mećavi i ledenom talasu, saopšteno je iz tog Javnog preduzeća.

Zbog temperature koja u Srbiji već nedelju dana ne prelazi nula stepeni Celzijusa povećana je potrošnja električne energije za grejanje. 

EPS je u utorak isporučio 136,8 miliona kilovat-sati električne energije građanima i privredi Srbije, što je za 18 odsto više od proseka za ovo doba godine. Procene su da će potrošnja i danas biti na istom nivou.

EPS je preduzeo sve mere da se obezbedi kontinuirana proizvodnja uglja i električne energije i u teškim zimskim uslovima. 

"Spremni su i planovi aktivnosti i u najkraćem mogućem roku otklanjaju se svi prekidi u snabdevanju, do kojih uglavnom dolazi na teško pristupačnim planinskim područjima", saopšteno je iz EPS-a. 

Broj korisnika koji je tokom dana imao prekide u snabdevanju manji je od 0,0005 procenata od ukupnog broja kupca.

U veoma teškim snežnim uslovima stabilna je proizvodnja uglja na kolubarskim i kostolačkim kopovima, a nema problema ni u proizvodnji električne energije u termo i hidroelektranama. 

Monterske ekipe su u punoj pripravnosti i u najkraćem roku izlaze na teren u slučaju kvarova i prekida.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Zaposleni u Goši ponovo počeli štrajk

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke opet su obustavili proizvodnju, jer nisu dobili obećanu isplatu od po 30.000 dinara, potvrđeno je za N1. Po potpisanom sporazumu s poslov...

27.05.2017. 14:05 N1 Beograd Detaljnije