Snabdevanje strujom stabilno, svi sistemi EPS-a rade normalno uprkos mećavi

11.01.2017. 14:44 Nova ekonomija 0
Stabilna je i proizvodnja na kopovima EPS-a Stabilna je i proizvodnja na kopovima EPS-a

Snabdevanje električnom energijom u Srbiji je stabilno i svi sistemi Elektroprivrede Srbije normalno funkcionišu uprkos mećavi i ledenom talasu, saopšteno je iz tog Javnog preduzeća.

Zbog temperature koja u Srbiji već nedelju dana ne prelazi nula stepeni Celzijusa povećana je potrošnja električne energije za grejanje. 

EPS je u utorak isporučio 136,8 miliona kilovat-sati električne energije građanima i privredi Srbije, što je za 18 odsto više od proseka za ovo doba godine. Procene su da će potrošnja i danas biti na istom nivou.

EPS je preduzeo sve mere da se obezbedi kontinuirana proizvodnja uglja i električne energije i u teškim zimskim uslovima. 

"Spremni su i planovi aktivnosti i u najkraćem mogućem roku otklanjaju se svi prekidi u snabdevanju, do kojih uglavnom dolazi na teško pristupačnim planinskim područjima", saopšteno je iz EPS-a. 

Broj korisnika koji je tokom dana imao prekide u snabdevanju manji je od 0,0005 procenata od ukupnog broja kupca.

U veoma teškim snežnim uslovima stabilna je proizvodnja uglja na kolubarskim i kostolačkim kopovima, a nema problema ni u proizvodnji električne energije u termo i hidroelektranama. 

Monterske ekipe su u punoj pripravnosti i u najkraćem roku izlaze na teren u slučaju kvarova i prekida.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti