Tabaković: NBS preduzela sve mere da se u Srbiji ne osete posledice krize Agrokora

19.05.2017. 13:35 Beta 0
Jorgovanka Tabaković guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković guvernerka NBS

Narodna banka Srbije preuzela je sve mere iz svoje nadležnosti da se u Srbiji ne osete posledice krize hrvatskog koncerna Agrokor, kazala je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković.

"Preduzeli smo sve da ne trpi ni bankarski sektor, ni dobavljači ni građani", kazala je Tabaković novinarima.

Dodala je da ne želi da govori koje su mere preduzete.

"O merama se ne govori, ali se rezultati mera vide u stabilnosti bankarskog sektora kao i svih lica koja su u krugu Agrokora", rekla je Tabaković.

Vlada Hrvatske je postavila zastupnika u Agrokoru čiji je vlasnik Ivica Todorić zbog finansijskih problema tog koncerna u čijem vlasništu je u Srbiji nekoliko kompanija koje zapošljavaju oko 12.000 ljudi.

Ranije je najavljivano da će NBS pojačati kontrolu tokova novca kako bi se sprečilo da se odliva novac iz firmi Agrokora u Srbiji.

Govoreći o drugim temama guvernerka je rekla da je nije srećna što će Srbija dobiti novog premijera jer je Aleksandar Vučić dobro obavljao tu dužnost.

"Tu vrstu posvećenosti, državne odgovornosti, dugoročne održivosti svih mera, hvatanje u koštac sa najneprijatnijim stvarima i netraženja izgovora za to, teško da će moći da neko drugi radi na taj način", rekla je Tabaković novinarima.

Istakla je da se i u NBS pitaju sa kim će tako lako sarađivati kao što su sa Vučićem koji je radio na najodgovorniji način vodeći računa o celini države.

"Da li Međunarodni monetarni fond ili neko drugi više brine o tome da li će plate u javnom sektoru moći da se povećaju za 10 odsto ili Vučić koji je doveo do ovakvih fiskalnih rezultata", rekla je Tabaković i dodala da je brine ko će biti njegov naslednik.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Sedam godina rada Nestlé fabrike u Surčinu

Prehrambena industrija ima veliku ulogu u stvaranju prehrambenih navika, i zato je važno da osluškuje i odgovara na zahteve potrošača koji danas traže proizvode sa smanjenim udelom šećera, soli, za...

25.05.2018. 11:45 NE Detaljnije