Trivan: U posetu Srbiji dolazi delegacija američkih privrednika

11.08.2017. 14:48 Tanjug 0
Goran Trivan ministar zaštite životne sredine Goran Trivan ministar zaštite životne sredine

Na poziv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana u posetu Srbiji bi već pre kraja ove godine mogla da dođe delegacija američkih privrednika koji posluju u oblasti zaštite životne sredine.

To je za Glas Amerike u Vašingtonu najavio ministar ekologije Goran Trivan na kraju posete državi Merilend koja je bila domaćin američko-srpske poslovne konferencije i gde je, kaže, sa američkim zvaničnicima i privrednicima vodio brojne razgovore o saradnji i ulaganjima u zaštitu životne sredine u Srbiji.

"Uveren sam da će biti prilike za američke investicije u Srbiji, ne samo zato što je životna sredina oblast neopterećena hipotekama prošlosti, nego i zato što su Srbiji potrebne investicije u visini od oko 15 milijardi evra. To daje velik prostor i mogućnosti američkim i kompanijama iz drugih zemalja koje posluju u oblasti životne sredine da rade u Srbiji", rekao je Trivan.

Kako kaže, reč je o ogromnom novcu koji Srbija nema, ali ga, smatra Trivan, može obezbediti privlačenjem investicija iz sveta i u fondovima Evropske unije.

Ministar je ocenio da je njegova poseta Vašingtonu i Merilendu bila odlična prilika da Srbija i SAD ojačaju saradnju, uspostave nove kontakte i da američki investitori upoznaju potrebe Srbije, posebno u oblasti prerade otpadnih voda i otpada.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti