U čemu sve možete da uživate ako leto provodite na Adi u Beogradu

16.07.2017. 07:48 Jelena Mirković - N1 0
Ada Ciganlija mesto za super provod koji prilično košta Ada Ciganlija mesto za super provod koji prilično košta

Veliki broj Beograđana ove godine, ipak, neće videti more. Kao zamenu, moraće da se zadovolje Adom Ciganlijom i gradskim bazenima. 

Iako bi se reklo da su time lišeni i troškova, nije baš tako.

Spas od vrućina mnogi Beograđani su pronašli na Adi Ciganliji. Rashlađivanje na plaži i kupanje su besplatni, dok se sve ostalo plaća. Iznajmljivanje rolera i bicikala na sat vremena košta 200, a ceo dan 500 dinara.

Čamci i pedaline su između 400 i 1.200 dinara, dok je vožnja turističkim vozićem oko Savskog jezera jeftinija. Za one koji vole avanturu, tu je i vožnja zmajem na vodi.

"Svaka nova atrakcija jeste malo skupa, ali je poenta u svemu tome da mi treba da pokažemo da možemo nešto drugo da pružimo, vrlo je lepo, možete da letite, imate gume, banane, kajake, čamce da iznajmite, gumene i plastične i da uživate u svemu tome", kaže Goran Vasić iz Jahting klub Goga.

Ima i onih koji uživanje nakon kupanja i sunčanja traže u kiosku brze hrane ili kafiću. Za osveženje uz sok, kafu ili pivo potrebno je izdvojiti između 120 i 200 dinara, dok su cene brze hrane više. Za točeni sladoled treba izdvojiti do 200 dinara, dok je kuvani kukurz nešto pristupačniji. Ipak, troškovi na Beogradskom moru zavise od želja posetilaca.

Ako provedete ceo dan, pa onda ručate tu sa porodicom, pa treba sigurno dve - tri hiljade dinara za ceo dan, ali je daleko jeftinije nego more.

"Sve zavisi od budžeta, da li imam uopšte budžet, da li nemam budžet i tako dalje", kaže jedan beograđanin.

"Skupo u odnosu na naša primanja koja imaju penzioneri i radnička klasa", mišljenje je drugog.

"U suštini nije toliko skupo, zavisi koliko planiram da ostanem, ali do 500 dinara mi je potrebno, ako ostanem ceo dan".

Treniranje na sportskim terenima za posetioce je besplatno, kao i sportovi u vodi. Pored toga, lepo vreme na Adi može da se iskoristi za kampovanje, muziku i roštilj.

"To su neka minimalna ulaganja i izdvajanja finansijska i stvarno se može za neke male pare i uživanje, baš je uživanje".

Leto u prestonici može da se provede i na gradskim bazenima. Ali samo za ulaznicu je u proseku potrebno izdvojiti 300 dinara. Ukoliko kupalište nije u blizini, u troškove treba uračunati i kartu za gradski prevoz.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Nova nagradna igra, opet delimo pet knjiga

Nova ekonomija i izdavačka kuća Laguna vas opet nagrađuju. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod ovog posta na sajtu, pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavit...

20.04.2018. 15:20 Detaljnije

Sporazum Srbije i Svetske banke o donacijama

Potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović potpisali su ugovor o donaciji i dva sporazuma o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reim...

20.04.2018. 14:10 Beta Detaljnije