Udruženje sindikata penzionera traži od Vučića da im vrati penzije

19.05.2017. 14:05 Beta 0
Penzioneri traže da im se nadoknadi ono što im je uzeto Penzioneri traže da im se nadoknadi ono što im je uzeto

Udruženje sindikata penzionera zatražilo je od budućeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića da predloži da Vlada vrati penzije na raniji nivo i penzionerima nadoknadi ono što im je uzeto.

"Vaša nova funkcija, prema Ustavu Srbije, sadrži manje nadležnosti u političkom procesu od posla koji ste do sada obavljali, ali je zato mnogo odgovornija. Zato Vas pozivamo da upotrebite svoj autoritet, legitimitet i uticaj i sugerišete budućem mandataru, koga ćete nesumnjivo Vi izabrati, da predloži ukidanje diskriminacije penzionera i nadoknadi sve što im je do sada oduzeto", navodi se u pismu Sindikata penzionera upućenom Vučiću.

Istaknuto je da bi time premijer Vučić koji do kraja maja treba da preuzme dužnost predsednika Srbije, pokazao da na novoj funkciji želi da deluje ujedinjujuće, da mu je važno očuvanje pravnog poretka i zaštita ustavnih vrednosti "na koje ovo društvo poziva".

Plate u javnom sektoru kao i penzije veće od 25.000 dinara umanjene su za više od 10 odsto od novembra 2014. godine zbog mera štednje u budžetu. Od tada su te isplate dva puta povećavane po nekoliko procenata.

Vučić je juče najavio da će za nekoliko meseci biti doneta odluka o povećanju plata u javnom sektoru verovatno za 10 odsto, kao i da će i penzije značajnije biti uvećane.


Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Nova nagradna igra, opet delimo pet knjiga

Nova ekonomija i izdavačka kuća Laguna vas opet nagrađuju. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod ovog posta na sajtu, pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavit...

20.04.2018. 15:20 Detaljnije

Sporazum Srbije i Svetske banke o donacijama

Potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović potpisali su ugovor o donaciji i dva sporazuma o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reim...

20.04.2018. 14:10 Beta Detaljnije