Vesić: Čvrsta je odluka da sve više razvijamo poljoprivredu

17.05.2018. 08:49 B92 0
Foto: N1 Foto: N1

Grad Beograd sve će više podržavati razvoj poljoprivrede, a razmišlja se i o osnivanju posebnog Sekretarijata za poljoprivredu.

To je izjavio gradski menadžer Goran Vesić na konferenciji na kojoj je najavljen prvi međunarodni sajam visokokvalitetne hrane u Beogradu, navodeći da je u budžetu grada za ovu godinu izdvojeno 180 miliona dinara za projekte u poljoprivredi. 

Kako je rekao, konkursi su u toku, a već ima 1.600 prijava. 

"Čvrsta je odluka da sve više razvijamo poljoprivredu, u prilog tome govori i podatak da je 2015. iz budžeta za te namene bilo izdvojeno 22 miliona dinara, godinu kasnije duplo više, a prošle godine 120 miliona dinara”, naveo je Vesić. 

S tim u vezi dogovara se sa Ministarstvom poljoprivrede da beogradska veletržnica preraste u nacionalnu veletržnicu, zbog čega je planirana izgradnja još dve hale i to će dati dodatni podsticaj razvoju poljoprivrede, rekao je gradski menadžer. 

To je jedan od razloga, kako je naveo, zbog čega grad Beograd podržava održavanje takvog jednog sajma u glavnom gradu Srbije, a svakako je razlog i to što su Beogradu potrebni domaći sajmovi i srpski brendovi. 

"U Njujorku sam video vodu iz susedne zemlje, a ne našu”, naveo je Vesić i zato želimo što više sajmova, da naši brendovi budu predstavljeni u svetu. 

"Ako stvarno sa nečim možemo da budemo konkurentni, onda je to hrana”, naveo je Vesić. 

Prema njegovim rečima, održavanje sajmova je veoma važno i zbog obogaćivanja turističke ponude Beograda i Srbije. 

Prvi sajam visokokvalitetne hrane Belgrade food show biće održan 5. i 6. novembra ove godine u organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane, uz podršku USAID projekta za konkurentnu privredu, Grada Beograda, Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

PUPS o ukidanju zakona o penzijama: Zasluženo

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da podržava najavu o ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija. Ta stranka navela je da podržava i najavu da već od jeseni ili najka...

26.05.2018. 13:37 B92 Detaljnije