Vučić: Medijskim potenciranjem problema 'Jure' odvraćaju se novi investitori

29.04.2016. 14:00 2
Radnici Jure se žale na maltretiranje Radnici Jure se žale na maltretiranje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je na TV Prvoj da bi svaki problem koji postoji u fabrici Jura trebalo prijaviti rukovodstvu te fabrike jer se svakim medijskim potenciranjem tog problema nanosi šteta našoj zemlji.

Odgovarajući na pitanje o lošim uslovima u kojima rade naši radnici u korejskoj kompaniji uprkos tome što su vlasnici dobili subvencije od Vlade, on je kazao da potenciranje pisanja o tome odvraća nove investitore, a on je nedavno molio baš korejskog ambasadora da dovede Samsung i neke druge kompanije.

"Boriću se i za investitore i za rešavanje problema radnika. Ja se za radnike borim i boriću se uvek, ali neću da teram poslodavce i investitore", rekao je Vučić, i napomenuo da neće da vodi "ludačku i ludističku" ekonomsku politiku.

Vučić je istakao da će se lično postarati da vidi o kojim problemima radnika u pogonima Jure u Srbiji se radi i da će lično razgovarati sa vlasnicima kompanije.

On je dodao da je posle medisjkih napisa o problemima zaposlenih u Juri u Srbiji, naložio ministru rada Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se radi i da "to popravi".

Vučić je rekao i da će 1. maja i zvanično biti potvrđena poseta Srbiji predsednika Kine, koja bi trebalo da bude krajem juna.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Vučić zreo za psihijatriju 30.04.2016. 18:28:30

    Sve će ludak lično. Ne treba da postoji ni policija, ni sudstvo, ni pravnici, ni inspektori, ni pekari, ni lekari... Niko ne treba ništa da radi kad imamo premijera Supermena koji sam obavlja sve poslove u državi.

  • Kide 29.04.2016. 17:28:44

    Pa zaposli decu i zenu gospodine predsednice vlade

Ostale vesti

Nova nagradna igra, opet delimo pet knjiga

Nova ekonomija i izdavačka kuća Laguna vas opet nagrađuju. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod ovog posta na sajtu, pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavit...

20.04.2018. 15:20 Detaljnije

Sporazum Srbije i Svetske banke o donacijama

Potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović potpisali su ugovor o donaciji i dva sporazuma o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reim...

20.04.2018. 14:10 Beta Detaljnije