Vučić nakon višednevnog puta u Indiju produžava u Davos

12.01.2017. 12:33 Beta 0
Aleksandar Vučić je u Indiju vodio veliku delegaciju koju je odabrao Aleksandar Vučić je u Indiju vodio veliku delegaciju koju je odabrao

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iduće nedelje, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, od kineskog predsednika Si Đinpinga zatražiti pomoć i za rešavanje problema Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao i da će kineskom predsedniku zahvaliti na pomoći koju Kina pruža Srbiji u raznim oblastima, uključujući i smederevsku Železaru, koju je preuzele kineska kompanija.

Vučić je podsetio da je to biti prvi boravak kineskog predsednika u Davosu, da će kratko trajati, ali da će on imati prilike da razgovara sa Si Đinpingom. 

"Dobili smo odobrenje za sastanak s kineskim predsednikom i to je za Srbiju i njene građane velika čast", rekao je Vučić.

Srpski premijer, koji boravi u Indiji, istakao je i da susreti s najvišim zvaničnicima te države takođe predstavljaju veliku čast za Srbiju i njene garđane. On je rekao i da očekuje da će indijski premijer Narendra Modi do kraja ove ili početkom naredne godine posetiti Srbiju.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti