Vučić: Neću se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima

22.12.2017. 13:50 Blumberg 1
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Blumberg da se verovatno neće kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2022. godine.

Kako je rekao, njegova namera je da završi posao potreban za ulazak Srbije u Evropsku uniju do kraja ovog mandata.

"Hoću li biti predsednik 2025. godine? Neću. Skloniću se 99 odsto, a neću se vratiti ni na poziciju premijera. Moja ideja je da završim posao u ovoj kancelariji u naredne četiri i po godine, i to je to", rekao je Vučić za Blumberg.

Kako ističe agencija, najmoćniji političar u Srbiji je rekao i da će svoj predlog za rešenje pitanja Kosova, najveće prepreke na putu ka EU, saopštiti do prve polovine aprila. 

Kako je rekao, prvo će svoj predlog izneti pred Srbe, a zatim pred međunarodnu zajednicu. Nije želeo da otkriva detalje, ali je naveo da će od ključne važnosti biti poboljšanje veza sa Albancima, kao i da će obe strane morati da budu spremne na kompromis. 

"Ovo je jedna od poslednjih prilika da prevaziđemo jedan od najvećih problema u regionu i to zauvek", rekao je Vučić. 

Lider SNS je ponovio i da dok je on na mestu predsednika Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ali da "ne može da garantuje šta će biti posle njega". Kako je rekao, on obećava da će pripremiti Srbiju za ulazak u EU do početka sledeće decenije, istovremeno održavajući jake veze sa Rusijom.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Olga 22.12.2017. 14:01:30

    Lažeš pičkousti!

Ostale vesti