Vučić sa Rogozinom razgovarao o ekonomskoj saradnji i situaciji u regionu

19.12.2017. 12:11 Beta 0
Aleksandar Vučić razgovarao sa Dmitrijem Rogozinom u Moskvi FOTO:www.predsednik.rs Aleksandar Vučić razgovarao sa Dmitrijem Rogozinom u Moskvi FOTO:www.predsednik.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Moskvi sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

Kako je saopšteno iz pres službe srpskog predsednika, Vučić je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima.

Srpski predsednik je izrazio zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou i zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o ekonomiji, Vučić je ukazao da je Rusija jedan od strateških ekonomskih i spoljnotrgovinskih partnera Srbije i izneo podatak da je ukupna robna razmena u 2016. godini dostigla 2,3 milijarde dolara.

On je dodao da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

"Želimo da postojeću saradnju u energetici, poljoprivredi, telekomunikacijama i drugim oblastima unapredimo i osnažimo. Srbija je zainteresovana za stabilne isporuke energenata kako bi bila omogućena energetska bezbednost zemlje", naveo je Vučić.

U saopštenju se navodi i da su Vučić i Rogozin obišli Fond za presprektivna istraživanja Ruske Federacije, gde su im predstavljena nova istraživačka dostignuća u vojno-tehničkoj i socijalno-ekonomskoj sferi.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti