Vulin: Hoćemo od Rusije da kupimo šest višenamenskih helikoptera

21.12.2017. 10:15 0
Aleksandar Vulin, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će Srbija početi intenzivne razgovore s Rusijom o kupovini do šest višenamenskih helikoptera MI-17.

Kako je istakao, u planu je formiranje helikopterskog centra u Srbiji.

Vulin je na Radio televiziji Srbije rekao da bi kupovinom helikoptera MI-17 Srbija značajno obnovila svoju flotu, a da teži tome da se formira helikopterski centar za remont helikoptera u ovom delu sveta i da Srbija već radi remont dva helikoptera koji su vlasništvo Minsitarstva odbrane Makedonije. 

On je kazao da je upravo završena poseta Rusiji delegacije Srbije na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem potvrdila visok nivo vojne saradnje dve zemlje i da je ruska strana sve što je dogovoreno dostavila u roku, dok Srbije svoje obaveze ispunjava "u dan" i da će 30 modernizovanih tenkova i borbenih vozila pešadije stići na vreme. 

Upitan o medijskim napisima da Srbija od Rusije kupuje raketni sistem S-300, Vulin je rekao da je "rano govoriti o tome". 

Upitan da li se poseta visoke delegacije Srbije Moskvi može protumačiti kao približavanje Rusiji, Vulin je rekao: 

"Ovo nije nikakvo približavanje nikome, ovo je Srbija takva kakva jeste".

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Šansa za nezaposlene, nude 100 radnih mesta

Sajam zapošljavanja u Tutinu okupio je 18 poslodavaca, koji su nezaposlenima u tom gradu ponudili više od 100 slobodnih radnih mesta. Direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Novom Paza...

23.04.2018. 10:07 B92 Detaljnije