Zaposleni u auto-školama protestovali ispred vlade

27.12.2017. 14:19 B92 0
Protest održan ispred Vlade Srbije Protest održan ispred Vlade Srbije

Zaposleni u auto-školama protestovali ispred vlade nezadovoljni odredbama izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se, kako kažu, diskriminišu instruktori.

Prema rečima Predraga Janjuševića, instruktora iz Smedereva, problem je što se instruktori svrstavaju u grupu manje važnih ljudi zato što se od njih traži da na svakih pet godina polažu licence za instruktore.

"To ne radi više nijedna struka, ni lekari, arhitekte. Svi imaju seminare unapređenja znanja koje mi, takođe, pohađamo. Nismo protiv seminara, ali jesmo protiv da se izmenama zakona vrši diskriminacija instruktora", rekao je Janjušević. 

Oni su i protiv predložene izmene po kojoj bi Vlada Srbije umesto minimalne određivala maksimalnu cenu obuke za sticanje vozačke dozvole. 

Kako je rečeno to bi u prevodu značilo goru obuku jer bi svi "jurili" da ponude što niže cene i obuka više ne bi bila kvalitetna.

Instruktori su zatražili da ih primi neko iz vlade. 

Inače, kak javlja naš reporter, automobili auto-škola parkirani su u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša, ali saobraćaj funkcioniše pošto je blokirana samo jedna saobraćajna traka u jednom smeru.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 400 auto-škola koje imaju više od 3.000 zaposlenih.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti