Zoran Đorđević: Lično sam odlučio da se ne prihvati Đilasova donacija deci

27.12.2017. 12:30 0
Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je on lično odlučio da ne bude omogućeno Draganu Đilasu da donira novac dobijen u sudskom postupku Ustanovi za decu i mlade Sremčica.

Đorđević je naveo da nije želeo da dozvoli da Đilas "zloupotrebu decu u političke svrhe", prenosi Insajder.

Na pitanje da li smatra da je on zloupotrebio Ministarstvo na čijem je čelu u političke svrhe jer nije dozvolio donaciju, Đorđević je naveo da je to njegovo pravo i da Đilas, ako želi, donaciju može da uplati anonimno.

"Kada bi neki kriminalac ili tajkun uplatio novac, vi biste me odmah napali zbog toga", odgovorio je Đorđević.

Tim Dragana Đilasa iz kompanije Multicomgroup obratio se Ustanovi za decu i mlade Sremčica, u kojoj borave deca sa smetnjama u razvoju, da bi im u susret novogodišnjim praznicima donirali 280.000 dinara koje je Đilas dobio nakon suđenja s medijima.

Međutim, nakon dve nedelje čekanja, 12. decembra Ustanova koja do sada nije odbijala donacije Multicomgroupu je dostavila negativan odgovor.

V.d. direktora te ustanove Sandra Perić je u elektronskoj poruci koju je poslala Đilasovom timu navela da za novac koji Đilas želi da uplati ustanovi gde borave mališani ometeni u razvoju nisu dobili odobrenje Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

Nova nagradna igra, opet delimo pet knjiga

Nova ekonomija i izdavačka kuća Laguna vas opet nagrađuju. Odgovore ostavljajte u komentarima ispod ovog posta na sajtu, pod punim imenom i prezimenom, a takođe je neophodno da u komentaru ostavit...

20.04.2018. 15:20 Detaljnije

Sporazum Srbije i Svetske banke o donacijama

Potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler i ministar finansija Srbije Dušan Vujović potpisali su ugovor o donaciji i dva sporazuma o savetodavnim uslugama uz naknadu (Reim...

20.04.2018. 14:10 Beta Detaljnije