Deseto jubilarno izdanje Weekend Media Festivala

  • 20.09.2017

  • 13:51

  • weekendmediafestival

  • 0

Još jedan dan nas deli od početka Weekend Media Festivala, najvećeg događaja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Evropi koji se održava od 21. do 24. septembra u okviru stare Tvornice duvana u Rovinju. Svoje jubilarno deseto izdanje Weekend Media Festival obeležiće uz najkvalitetniji i najbogatiji program do sada, zanimljive predavače, brojne panele i radionice u kojima će uživati preko 4500 učesnika.

Među brojnim predavanjima ističe se ONE ON ONE: Kako dobiti veliku publiku za ozbiljne vesti, na kome će Jon Laurence, urednik nagrađivanog odeljenja za digital na britanskom Channel 4, objasniti kako osvojiti pažnju publike od 16 i 34 godine na platformama koje koriste uz vrlo ozbiljne i zahtevne vesti. 

Na panelu "Baby You Can Drive My Car" predstavnici Uber-a, FlixBus-a, Nextbike-a, Tur-a i HEP-a raspravljaće o budućnosti transporta, alternativnim rešenjima i novim modelima usluga prevoza. 

Za ovo jubilarno izdanje Weekenda, posetioci će moći da isprobaju nekoliko alternativnih oblika prevoza po Rovinju. Jedna od njih je ubeRIŠKA, Uberova usluga vožnje rikšom koja će biti besplatna i dostupna samo tokom Weekenda, kao i jednokratna promocija Tura koji će po prvi put ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj. Dodatne dve opcije prevoza osiguraće Rog Pony i Nextbike koji će omogućiti besplatno korišćenje bicikala. 

Deo programa jubilarnog Weekenda biće posvećen nordijskim zemljama koje se smatraju uzorom razvoja, novih tehnologija i regionalne saradnje. O nordijskoj praksi govoriće Mary Gestrin iz Nordijskog veća ministara, dok će Andres Granberg  reći više o Facebook-ovom ulaganju u Švedsku koje je bilo prekretnica za nordijske zemlje. 


pošaljite komentar

Nema komentara