Njujork: Napravili prelepu kancelariju na vrhu stare zgrade iz 19. veka

  • 26.11.2017

  • 10:39

  • Tekst i foto: Moj enterijer

  • 0

Kancelarijski prostor može biti savremen i moderan u svakom slučaju, pa čak i onda kada se nalazi u staroj zgradi velikog istorijskog značaja…

Pronalaženje nove funkcije starim i previše dugo korišćenim prostorijama, kojima su pre svega potrebni urgentno redizajniranje i modernizacija, zahteva uzimanje u obzir postojećih ograničenja i dodatnu kreativnost koja dozvoljava da se zaobiđu sve prepreke koje se uslovi pred nama postavljaju, prenosi sajt Moj enterijer.

Kanc4


Neverovatan dizajn

Smeštena na vrh zgrade iz 19. veka, u blizini Flatiron građevine u Njujorku, ova neverovatno lepo dizajnirana i dopadljiva kancelarija GRT Architects studija poseduje karakterističan dizajn zgrade u kojoj se nalazi i ne ignoriše potpuno istoriju njene strukture. Kancelarija od 88 m2 poseduje stepenastu konstrukciju i svetlarnik koji njen prostor ispunjava dodatnom količinom dnevne svetlosti i svojim korisnicima obezbeđuje kuhinju, multifunkcionalni radni prostor, prostoriju za odmor, koji se može duplirati kao sala za sastanke.

kanc5

Zidovi okrečeni u belo

Zidovi od izložene cigle okrečeni su belom bojom, dok crna i dodatni pastelni akcenti tri različite prostorije pružaju unikatni identitet i vizuelnu pojavu svake od njih. Tamna i veoma komforna sala za sastanke kreirana je u plavoj i crnoj kombinaciji, dok istovremeno krade svu pažnju čistom dramatičnom brilijantošću, a pastelno roze zidovi recepcionog dela, kao i bela boja kuhinjskog prostora, stvaraju izvanredan kontrast. Svaka prostorija ove kancelarije nudi različita vizuelna iskustva svojim modernim finišima smeštenim do impozantnog svetlarnika i zidova od cigle, radi jačeg teksturnog kontrasta.

kanc3

Minimalistički dekor

Uprkos ograničenjima koje ovaj radni prostor poseduje, monohromatična šema boja svakog njenog dela, minimalistički, savremeni dekor i izuzetna dizajnerska rešenja, osiguravaju da se Objective Subject Offices ističe iz mora drugih radnih okruženja i istovremeno kombinuje efikasnost sa neupadljivom estetikom.

pošaljite komentar

Nema komentara