SOL network limited: Neistina je da je sajt Anastasiadate.com prevario devojke iz Vojvodine

  • 13.07.2017

  • 13:38

  • 2 komentara

Advokat Predrag Diković, pravni zastupik privrednog društva SOL network limited sa sedištem u Republici Malti, koja je vlasnik internet portala "Anastasiadate.com", demantovao je navode iz teksta "Devojke širom Vojvodine prevarene tokom lažnog kastinga za manekenke", koji je naš portal preuzeo sa internet sajta B92

U tekstu, koji smo preneli sa B92, se navodi da su devojke širom Vojvodine učestvovale na kastingu pod nazivom "Predstavi svoju lepotu", a da su potom njihove fotografije bez njihovog znanja i dozvole objavljene na međunarodnom sajtu za upoznavanje.

"Ovakvim neistinitim tvrdnjama učinjena je ogromna šteta navedenom privrednom društvu, a njihov poslovni ugled znatno poljuljan. Napominjem da se radi o međunarodnoj kompaniji koja posluje na pet kontinenata pružajući usluge online dating-a koje svakodnevno koriste stotine hiljada ljudi, a portal anastasiadate.com je jedan od pet portala koje navedena firma poseduje i fokusiran je na tržište ovog dela Evrope", stoji u saopštenju advokata Dikovića.

Svi korisnici sajta, navodi on, bilo da se radi o muškarcima ili devojkama, svojevoljno pristaju da učestvuju u traženju potencijalnih partera, daju svoje lične podatke lokalnim agentima sa kojima portal sarađuje i što je najvažnije, daju video izjavu da su upoznati sa sadržinom portala, da su razumeli uslove korišćenja te da su saglasni sa objavom svojih podataka na istom portalu.

"Dakle, nema nikakvog slikanja za novac od 1.000,00 dinara niti nekakvih lažnih profila već su svi korisnici/ce stvarne punoletne osobe koje su svojevoljno pristale da koriste usluge koje ovaj portal pruža, u skladu sa uslovima i pravilima korišćenja koji su javni i svima dostupni. Sve ove činjenice su vrlo lako proverljive čak i površnim pregledom portala ili korišćenjem usluga koje isti pruža, jer je upravo cilj portala anastasiadate.com isključenje svake vrste prevare ili zloupotrebe profila ili ličnih podataka i različitost u odnosu na druge slične portale", piše u saopštenju.

Kako navode, tome je suština poslovnog uspeha ovog portala i njegove popularnosti, jer korisnicima pruža direktni kontakt sa stvarnim ljudima a ne sa automatima ili lažnim profilima.

"Takođe, saradnja sa svim lokalnim agencijama - uključujući i one iz Republike Srbije, podrazumeva vrlo jasnu i striktnu proceduru koja je definisana međunarodnom pravnim propisima i identična je u svakoj pojedinačnoj zemlji. U prilog ovoj tvrdnji, dostavljam Vam izjave samo nekoliko partnera iz Srbije koji sa ovim portalom imaju višegodišnju vrlo uspešnu saradnju i to bez ikakvih problema, na obostrano zadovoljstvo", kaže advokat.

"Netačno je da je prilikom organizovanja fotografisanja devojaka koje je održano u Zrenjaninu u organizaciji portala anastasiadate.com bilo zloupotreba fotografija ili ličnih podataka lica koja su prisustvovala i učestvovala u navedenom događaju", navodi se u saopštenju.

Nije istinita informacija, tvrde oni, da je za navedeno fotografisanje devojkama isplaćivan honorar u iznosu od 1.000,00 dinara, već je fotografisanje urađeno bez ikakve materijalne nadoknade uz pristanak i saglasnost svake fotografisane devojke koja je tom prilikom dala video izjavu/saglasnost kojom ove činjenice potvrđuje. 

"Ove video izjave portal anastasiadate.com poseduje i spreman ih je predati nadležnim organima u slučaju potrebe. Portal najoštrije osuđuje zloupotrebu izjave gospodina Igora Jurić iz fondacije Tijana Jurić povodom navedenog događaja u Zrenjaninu, a posebno povezivanje portala sa potencijalno protivpravnim ili kriminalnim radnjama, jer isti portal u Republici Srbiji posluje u skadu sa važećim zakonima. Svi korisnici portala  dobrovoljno učestvuju u pronalaženju prijatelja putem navedenog portala, jer isti pruža priliku za kontakt sa stvarnim osobama, a ne lažnim profilima a portal koristi više stotina hiljada ljudi iz celog sveta".


pošaljite komentar

2 komentara

  • marija

    istina! ja imam profil na ovoj platformi i naravno da sam morala dati video izjavu da znam o cemu se radi. i podrzavam ideju sajta u potpunosti. a te "naivne" devojke jadne ne znaju sta ih je snaslo-ma da!

  • Anonimna

    Laaaž, čista laž! Devojke jesu prevarene.