Si-En-En travel: Ovo je lista 11 destinacija koje treba da posetite u Srbiji

  • 04.05.2018

  • 09:20

  • Tanjug

  • 0

Američkim turistima Si-En-En travel preporučio je 11 destinacija u Srbiji, od kojih su neke, kako je objašnjeno, namenjene poklonicima noćnog života, a druge – ljubiteljima netaknute prirode.

Beograd je opisan kao dinamična prestonica, koja leži na ušću Save u Dunav. Posebno je pohvaljen zbog noćnog života, a kao interesantna mesta navedeni su Knez Mihailova, Skadarlija i Dorćol.

Turistima u Srbiji Si-En-En predlaže da posete i Zemun, koji su istakli zbog velikog broja restorana pored reke, kao i zbog kule Gardoš.

Srpska Atina, kako je Novi Sad nazvan u tekstu, Si-En-En opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg slobode, gradsku skupštinu i rimokatoličku Crkvu imena Marijinog.

Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture koja, kako se navodi u tekstu, izgleda kao iz bajke. Za primere ove arhitekture Si-En-En izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.Za ljubitelje prirode, Si-En-En je istakao nacionalne parkove Kopaonik i Taru – Kopaonik kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.

Fruška gora je predstavljena kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.

Jedinstveni prirodni fenomen Đavolja varoš takođe se našao na listi interesantnih destinacija.

Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, opisan kao ekscentrično etno-selo urađeno u stilu 19. veka i Šarganska osmica, čudo inženjerstva iz 1925. godine.

Jedini manastir koji se našao na listi je Studenica, koji je inače i na Uneskovoj listi svetske baštine.

Si-En-En preporučuje boravak u jednostavnim sobama manastirskog konaka.

pošaljite komentar

Nema komentara