Priče i analize

15.06.2018. 09:44

B92

Autor: Nova Ekonomija

Evo kako treba da jedete picu da biste potpuno osetili njen ukus

Da li ste  ikada  picu jeli presavijenu na pola ili isključivo koristite nož i viljušku?

Dok različiti regioni u Italiji su poznati po drugačijim stilovima pice jedno pravilo važi za sve – ona mora biti preklopljena pre konzumacije, te definitvno treba da zaboravite na upotrebu noža i viljuške, piše Njuz.com.

Stefano Siren, vlasnik i šef kuhinje u Verace piceriji u Sidneju, kaže da specifično rukovanje se svodi na to koliko je meka i tanka korica pice.

On savetuje da čitavu picu savijete u četiri dela poput novčanika.

„U suštini potrebno je da poduhvatite ivice pice, leva i desna strana treba da se dodirnu. Tako će se lakše gristi i sprečićete curenje“.

Stefano ističe da pica mora biti mekana, nikako hrskava, jer se upravo takva jedne u Nauolju, gradu u kome je nastao italijanski specijalitet.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.