Vesti iz sveta

05.08.2014. 13:47

Klix.ba

Autor: Nova Ekonomija

10 najskupljih hotela na svetu

Sa neograničenim budžetom dolaze i neograničene mogućnosti. Lista najskupljih hotela na svetu u ovoj godini je tu, a za njih gosti tvrde da, kad je reč o luksuzu – imaju sve.
Na desetom mestu ove se godine našao hotel u Parizu Park Hyatt Paris Vendome. Noćenje u ovom lukuznom hotelu košta 15.000 dolara. 
Sledi ga hotel iz susedstva Four Seasons George V. Za 15.500 dolara po noćenju, vlasnici hotela pored izvrsne luksuzne usluge, gostima obećavaju neverovatan pogled iz svake sobe na pariski krajolik kojim dominira Ajfelov toranj. 
Na osmom mestu je ženevski Le Richemond. Kao što mu i samo ime kaže – cene i nivo luksuza su samo za one najdubljeg džepa, a jedna noć košta 17.000 dolara. 
Kao dominatna figura arapske obale, hotel Burj Al Arab u Dubaiju, postao je svojevrsna turistička znamenitost. Nakon što su brojna imena holivudskog sveta izabrala ovaj hotel za svoje odmore, cena noćenja je skočila na 17.500 dolara. 
Svako na svetu čuo je za Ritz, i to kao sinonim za vrhunski luksuz. Tako šesto mesto zauzima moskovski Ritz-Carlton hotel, gde noćenje košta kao i u prethodnom – 17.500 dolara. Međutim, bolju poziciju na listi zauzeo je zbog dugogodišnje istorije ultimativnog luksuza. 
Atlantis Resort hotel u Dubaiju je možda i najbolji primer onoga šta se sve može napraviti kada ne postoji budžetsko ograničenje. Ovaj hotel je sagrađen na veštački stvorenom ostrvu, a cena jednog noćenja je 24.000 dolara. 
U zemlji Zina Davidoffa – Švajcarskoj počinje vrhunski luksuz. Hotel President Wilson odraz je svega što Ženeva predstavlja, a cena noćenja je 30.000 dolara. 
Još jedan Four Seasons hotel našao se na ovogodišnjoj listi najluksuznijih hotela sveta – onaj u Njujorku. 
Za 32.500 dolara za jednu noć vlasnici garantuju najlepši pogled na Jabuku koji postoji. 
Drugo najskuplje mesto na svetu je ono gde najveći igrači dolaze da potroše svoj novac – Las Vegas. Noć u hotelu Palms Casino Resort košta 38.000 dolara. 
Za najskuplji hotel na svetu potrebno je doći u kolevku Evrope. Atinski Grand Resort Lagonissi ima prekrasan pogled, izvrsnu hranu, luksuzne automobile i još mnogo toga. Kao da ste na jednu noć kupili komad neba, jer noćenje u ovom hotelu košta 47.500 dolara. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.