Belorusija legalizovala kriptovalute i sve transakcije oslobodila poreza

  • 25.12.2017

  • 10:05

  • seebiz

  • 0

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji signalizira državnu podršku blockchainu i kriptovalutama.

Prema novom zakonu, sve transakcije i prihod od kripto valuta (uključujući i rudarenje) oslobođene su plaćanja poreza na idućih pet godina.

Lukašenko je time postavio okvire takozvanog "Razvoja digitalne ekonomije" Belorusije. Cilj zakonodavstva je uklanjanje birokratije koja bi mogla potencijalno ometati implementaciju blochchaina, i daje okruženju zeleno svetlo za razmenu kriptovaluta. 

Pored toga, beloruski "HTP"- tehnološki raj, koji je kreirao Lukašenko u stilu Silikonske doline, koji će imati privilegije da privlači sredstva putem ICO-a i koristi kriptovalute pri cirkuliranju transakcija stanovništva. 

Lukašenko je objasnio da je glavni cilj kreiranje uslova da globalne IT kompanije dođu u Belorusiju te tamo otvore svoje kancelarije, razvojne centre i kreiraju popularne svetske digitalne proizvode. 

Ovom odredbom su legalizovane kripto valute, javna ponuda tokena (ICO) i pametni ugovori. Ovim je Belorusija legalizovala transakcije u kripto valutama. Ovo bi moglo poboljšati ekonomiju ove države jer će privatni sektor privući strane investitore i kompanije u ovu bivšu sovetsku ekonomiju.

pošaljite komentar

Nema komentara