Vesti iz sveta

15.05.2018. 09:53

B92

Autor: Nova Ekonomija

Izasao dvomilioniti primerak modela ‘fijat 500’

Kompanija Fijat Krajsler objavio je da je dvomilioniti primerak modela fijat 500 proizveden u poljskoj fabrici u Tihom.

U pitanju je, kako se navodi u saopštenju, model fijat 500C Collezione, koji je poneo eksluzivnu dvobojnu belo-sivu Primavera odoru i koji pokreće praskavi TwinAir Turbo motor od 85 KS. Ovaj model prodavaće se u Italiji, navodi se u saopštenju FCA. 

Proizvodnja u Tihom u Poljskoj počela je 2007. godine kada je uveden novi model. Uz više od 200.000 proizvedenih primeraka godišnje, uključujući i Fiat i Abarth modele, poljska fabrika danas jeste jedna od najmodernijih fabrika grupe FCA na svetu. 

Legendarni veliki mali Fijat prodaje se u više od 100 zemalja širom sveta. Preko 80 odsto njegove prodaje beleži se izvan Italije, a u proteklih pet godina ovaj model bio je najprodavaniji u svom segmentu* u Evropi uz tržišni udeo od 14,6 odsto na kraju 2017. 

Štaviše, tokom svoje jedanaeste godine, model je prodat u skoro 60.000 primeraka u Evropi u prvom kvartalu 2018. godine – što predstavlja istorijski rekord za aktuelni model 500. 

Pri tom, 500 je bio vodeći model na tržištima devet zemalja u prvom kvartalu 2018. (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Belgija, Švajcarska, Portugal, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija) i našao se među prva tri u još sedam zemalja (Italija, Nemačka, Francuska, Švedska, Slovačka, Rumunija i Bugarska).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.