Vesti iz sveta

06.06.2018. 11:39

Hina

Autor: Nova Ekonomija

Makron: Razgovori s Donaldom Trampom su kao kobasice

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da su njegovi telefonski razgovori sa američkim kolegom Donaldom Trampom i drugim svetskim liderima kao kobasice – bolje je ne znati što je unutra.

Makrona su tokom konferencije za novinare sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjanuom pitali o izveštaju CNN-a po kojem je telefonski razgovor prošle nedelje između njega i Trampa bio „grozan“.

Parafrazirajući pruskog državnika Ota von Bizmarka, Makron je objasnio zašto se suzdržava od komentara svojih razgovara s drugim svetskim vođama.

„Kao što je Bizmark govorio, ako objasnimo ljudima kako se prave kobasice, teško da će nastaviti da ih jedu“, rekao je novinarima.

U kratkom saopštenju Jelisejske palate o prošlonedeljnom razgovoru Makrona i Trampa kaže se da je Makron nazvao Trampovu odluku da uvede carine na uvoz čelika i aluminija iz savezničkih zemalja „nezakonitom i pogrešnom“.

Saopštenje Bele kuće kaže da se razgovor fokusirao na trgovinu i imigracije.

Za razliku od njegovog prethodnika Fransoa Olanda, Makron voli da sedmu silu drže na pristojnoj udaljenosti.

„Ovde u Parizu ne komentarišemo kako su stvari išle ili koliko su tople, hladne, ili grozne. Samo idemo dalje i radimo“, kazao je.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.