Vesti iz zemlje

14.06.2018. 15:37

Jovan Ristić

Autor: Nova Ekonomija

METRO i Privredna komora Srbije potpisale sporazum

METRO Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Sporazum su potpisali Roberto Mankuzo, generalni direktor METRO Cash & Carry Srbija i Marko  Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su na njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline.

Nosilac ovog projekta je HoReCa centar, koji pruža ugostiteljima različite usluge i bavi se edukacijom zaposlenih u ovoj oblasti.

„Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije“, izjavio je Čadež.

Čadež je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore.

„Budućnost METRO-a je u sektoru ugostiteljstva, na to smo stavili akcenat u poslednjih nekoliko godina i tu vidimo ozbiljan potencijal. Znamo da možemo da napravimo razliku sa našim uslugama, uz pomoć HoReCa centra, kroz edukaciju ugostiteljskog sektora“, izjavio je Makuzo.

On je dodao da je METRO počeo da se ozbiljnije bavi digitalizacijom i da trenutno podržava preduzetnike pomoću besplatne međunarodne platforme kroz modernu tehnologiju, kao što su onlajn rezervacije.

Ugostiteljstvo snažno utiče na razvoj privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal u Srbiji, a i turista je iz godine u godinu sve više.

Kako bi se pomoglo da preduzetnici kvalitetnije upravljaju svojim biznisom i otkriju kako da se gastronomskom ponudom izdvoje od konkurencije, danas je u Beogradu održana radionica pod nazivom „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“.

Radionica je obuhvatala prezentaciju na kojoj je bilo reči o novim tehnologijama pripreme hrane, kao što su kontrola toplotne obrade, aktuelni efekti biotehnologije, novi sistemi naručivanja hrane standardi u ugostiteljstvu. Predstavljena su 3 nova brenda METRO premium-a i različiti proizvodi drugih linija .

Takođe se govorilo i o problemima nove zakonske obaveze o deklarisanju hrane za poneti, prema Pravilniku koji je stupio na snagu prošle godine.

Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika, koji su od stručnjaka iz ove oblasti dobili praktične savete kako da svoje poslovanje organizuju po najvišim standardima, povećaju profitabilnost i poboljšaju kvalitet hrane i usluga.Učesnicima su nakon završetka radionice podeljeni i sertifikati.

Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu (sa regionima).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.