Spaskovski: RTB Bor mora da promeni vlasničku strukturu

  • 12.10.2017

  • 16:23

  • Beta

  • 1 komentar

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu i da će se krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor.

Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa RTB Bor u narednih nekoliko meseci završiti dubinsku analizu, u partnerstvu RTB-a, Vlade i najvišeg državnog vrha utvrdiće se najpovoljniji model, a krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB.

"U opredeljivanju modela niko ne navija, niti daje prednost nekoj posebnoj opciji. Stav Vlade Srbije je tu jasan i rekli su: napravite takav model po kome će samo onaj ko uloži najviše i ko je u stanju da što pre poveća proizvodnju imati prednost nad ostalim ponuđačima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, četiri firme - dve kineske, kanadska i ruska, već analiziraju Bor s rudarsko-geološkog, metalurško-tehnološkog i finansijskog aspekta, odnosno procenjuju imovinu, rezerve i obim ulaganja.

On je kazao da smatra da bez poznatog gazde nema ozbiljnosti u poslu.

"Drugačiji je pristup radnika, stručnjaka i svih zaposlenih kada se zna ko je vlasnik i zato se apsolutno slažem da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu", dodao je Spaskovski.


pošaljite komentar

1 komentar

  • Dr Miggyy

    SOSINA ZLATNA MULJAVINA? Spaskovski se našao da priča o privatizaciji RTB Bor. RTB Bor zadnjih deset godina je više od privatizovanog. Spaskovski radi šta hoće, ume, sme i zna i onda što mora da promeni RTB Bor vlasničku strukturu. U Sosino vreme nestao bakar, nestalo zlato, nestaju rezervni i drugi delovi, nestaju pare i RTB Bor je na državnim jaslima, a njegov čelnik veliča nekakve usphe, profite i proizvodnje. Ovih dana to najbolje potvrđuju “Kurir” i druge novine i direktno optužuje čelnika RTB Bor, što mnogi misle nije bez debele osnove, da je iscurela velika količina zlata, bakra i još mnogo toga u vrednosti od preko 150 miliona evra. On najverovatno ne bi radio sam već pod patronatom ljudi iz vlasti. Koliko god odneo zlata, srebra i bakra, sve će to, na žalost, narod pozlatiti.