Vesti iz zemlje

06.03.2018. 10:44

N1

Autor: Nova Ekonomija

Tender za RTB Bor u maju ili junu

Tender za izbor stateškog partnera za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor biće objavljen u maju ili junu, najavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je na Kopaonik biznis forumu kazao da su za RTB zainteresovane velike ruske, kineske i kanadske kompanije i da će biti ozbiljna utakmica za strateško partnerstvo, čemu doprinosi i to što je Srbija atraktivna za strane investitore.

Uslov za budućeg strateškog partnera RTB-a biće, kako je istakao, da obezbedi 300 do 330 miliona dolara za investicije u borsku kompaniju.

Antić je kazao da su u energetici u Srbiji započete velike investicije, što će obezbediti da zemlja do 2020. godine ima nove energetske objekte čija je ukupna snage 1.000 megavata struje, čime se garantuje enegetska sigurnost na duži period.

Do kraja marta, kako je kazao ministar, biće odlučeno o proširenju kapaciteta u skladišta gasa Banatski dvor sa 450 miliona kubika na 750 miliona do milijadu kubika, a biće povećana eksploataciona mogućnost tog skladišta sa četiri miliona kubika na 10 miliona kubika dnevno.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.