Vučić: Pre kraja godine plate do 500 evra

  • 01.06.2018

  • 09:39

  • N1

  • 2 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će pre kraja godine plate biti povećane do 500 evra.

"Pre kraja godine imaćemo značajno povećanje plata. Danas je plata između 420 i 425 evra. One će se približavati blizu 500 evra", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da Srbija u prvom kvartalu ima 4,6 odsto rasta, u aprilu 4,3 odsto.

"Završili smo maj mesec sa 8,4 milijarde dinara suficita, a predvđjeno je bilo 37,6 milijardi deficita", kazao je Vučić.

Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da "bez sumnje sledi ukidanje tog zakona".

"Rezultati u drugom i trećem kvartal će biti bolji. Biće ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija. Nema nikakve dileme, uskoro ide ukidanje", izjavio je on.

Predsednik Srbije je dodao da odluke o penzionerima donosi država, a ne neko drugi.

Komentarišući to što je danas godinu dana otkad je preuzeo dužnost predsednika Srbije, Vučić je kazao da "misli da su ostvareni rezultati dobri" i dodao da je Srbija dramaticno unapredila svoju sliku u svetu, što je ocenio kao veoma važno sa političkog aspekta, ali i ekonomskog.


pošaljite komentar

2 komentara

  • Gogi

    Zašto ovakva saopštenja daje predsednik države a ne vlade? Zašto se kriši ustav i zašto se predsednik ne bavi svojim poslom?

  • Bogoljubcara

    Naravno da moze biti 500 evra.Rapidno poveca platu svim svoima a ima ih dovoljno i to se odrazi na prosek.Potvrdjuje se izreka JA PRSZAN KUPUS TI CISTO MESO, U PROSEKU SARMA.Bogoljub