Ana Kaloperović, Šumarski fakultet

Ko traži posao, taj će ga i naći

Ana je osnovne i master studije završila na Šumarskom fakultetu i smatra da je uspeh u programu AmChamps ostvarila upravo zato što dolazi sa fakulteta koji nema nikakve veze sa biznisom. „Taj fakultet me je naterao da istražujem dodatno programe, dizajn i sve ostalo što radim. Ono što me je dovelo ovde gde sam, jeste spoj svega toga što sam radila i radim"Kada je upisivala osnovne studije, želela je da spoji umetnost i ljubav prema prirodi i bavila se zaštitom životne sredine. Na masteru se prijavila za program „AmChamps - Young Leaders in Change". Danas, nakon godinu dana, a nekoliko nedelja po pobedi u finalu ovog programa, Ana Kaloperović, dvadesetšestogodišnja Obrenovčanka, radi u kompaniji Vip mobile, bavi se grafičkim dizajnom, ekologijom, proizvodnjom piva...

Sredinom januara održano je finalno takmičenje u programu „AmChamps - Young Leaders in Change". Ovaj program povezuje studente završnih godina fakulteta i menadžere uspešnih kompanija. Oni, rešavajući različite zadatke uče, razvijaju svoje veštine i takmiče se tokom godinu dana, a pobednički tim dobija vredne nagrade. Ovogodišnja mlada liderka dolazi sa fakulteta koji nema veze sa biznisom koji je u osnovi ovog takmičenja. Upravo je to razlog, kaže ona, što je mentor odabrao i što su na kraju pobedili.
„Imala sam sreće da mi je mentor, Đorđe Vuksanović, menadžer u kompaniji Vip mobile, sjajan", kaže Ana. „Đole je napravio atmosferu koja mi je pomogla da prevaziđem sve nove izazove, pružajući mi podršku u aktivnostima koje su bile izvan moje zone komfora."

Za ovaj program Ana se prijavila jer je aktivizam u nevladinom sektoru i biznis želela da spoji i savlada, a da se kasnije time i bavi. „Želela sam da se upoznam sa mogućnostima nakon završetka studija, da li vidim sebe u nevladinom sektoru ili u biznisu, ili možda u oba, pa sam aplicirala. U ovom programu se dvadesetoro studenata završnih godina i isto toliko menadžera iz različitih kompanija udružuje u mentorske parove i prolazi kroz niz predavanja i radionica, u sklopu kojih rešavaju različite zadatke na osnovu kojih se plasiraju u dalje krugove takmičenja."


Biznis, ekologija, dizajn... 


Ana je osnovne i master studije završila na Šumarskom fakultetu i smatra da je uspeh u programu AmChamps ostvarila upravo zato što dolazi sa fakulteta koji nema nikakve veze sa biznisom. „Taj fakultet me je naterao da istražujem dodatno programe, dizajn i sve ostalo što radim. Ono što me je dovelo ovde gde sam, jeste spoj svega toga što sam radila i radim. Oduvek sam htela više da saznam. Nastavak teksta možete pročitati u dvadesetosmom broju štampanog izdanja časopisa "Nova Ekonomija"

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Supporter

    Ovo je pravi primer, svaka čast djevojci!!!