Benet Ben Koen, suosnivač kompanije Ben&Jerry's

Hipi biznismen

Američki biznismen, aktivista i filantrop je krajem sedamdesetih godina, zajedno sa najboljim prijateljem Džerijem Grinfildom, napravio jedan od najpopularnijih američkih sladoleda Ben&Jerry's. Čuveni dvojac nedavno je dospeo u žižu javnosti kada su uhapšeni na demokratskim protestima u Vašingtonu 

Na protestima u Vašingtonu u aprilu ove godine oba osnivača sladoleda Ben&Jerry's su uhapšena, objavio je CNN. Bili su među 300 uhapšenih ljudi na protestu "Demokratsko buđenje" održanom od 16. do 18. aprila. Protest je održan u znak podrške borbi protiv klimatskih promena, rasizma, pravima radnika na fer platu, zdravstvenu zaštitu, borbi za mir, imigracionu reformu i kvalitetnije  obrazovanje. 

Sam protest nije podržavao nijednog kandidata u aktuelnoj političkoj kampanji u Americi, iako čuvene sladoledžije aktivno podržavaju demokratskog kandidata Bernija Sandersa, senatora iz Vermonta. Ben Koen je nedavno u svojoj kuhinji, kako bi podržao Sandersovu kampanju, napravio i ograničenu količinu sladoleda novog ukusa, koji je nazvao "Bernie's Yearning".

Ben Koen, suosnivač sladoleda Ben&Jerry's daleko je od klasičnog biznismena. Studirao je na alternativnim fakultetima, okušao se u gotovo svim studentskim poslovima, a nakon što je domaći sladoled Ben&Jerry's postao popularan i počeo da donosi novac, ovaj nekadašnji hipik i poštovalac grupe Grateful Dead, potpuno se okrenuo aktivizmu i filantropiji. 

Poslednjih 15 godina Koen, koji je u kompaniji nakon prodaje Unileveru zvanično i dalje zaposlen i vodi se kao suosnivač zajedno sa Grinfildom, posvećen je pomaganju lokalnoj zajednici, spasavanju planete, borbi protiv korporacija i koruptivnih političara. 

Nastavak teksta možete pročitati u 32. broju štampanog izdanja časopisa "Nova Ekonomija"

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara