Danilo Pušonja, direktor Apatinske pivare

Mi smo industrija koja spaja i okuplja ljude

Dosta je nepoznanica koje nosi ova epidemija. Na delu je prilagođavanje u pokretu, pogotovo u industrijskim sektorima koji su pretrpeli najveći pad. Svaka ozbiljna kompanija priprema interne projekcije poslovanja i definiše različite scenarije. Pratimo trendove i pravimo zajedničke planove i sa našim pivarama u regionu deleći najbolje prakse

Danilo Pušonja imenovan je za novog direktora Apatinske pivare koja posluje u sastavu Molson Coors Beverage Company, kompanije koja se nalazi među najvećim pivarskim grupacijama na svetu. Ova promena je u skladu sa novom organizacijom Molson Coors Europe, pri kojoj region Centralne i Istočne Evrope dobija priliku da organizuje poslovanje u šest jedinica na devet tržišta prateći sve njihove lokalne specifičnosti. Pušonja na ovoj funkciji nasleđuje Vladimira Novakovića koji nakon tri godine na čelu Apatinske pivare svoju menadžersku karijeru nastavlja u okviru Molson Coors grupacije na poziciji generalnog menadžera na izazovnom tržištu Indije. 

Tek nekoliko meseci nakon stupanja na dužnost proglašena je epidemija. Izazovan zadatak već na početku. Kako ste organizovali rad u pivari?

Nakon poslednjih šest godina provedenih u sektoru prodaje Apatinske pivare, mogu slobodno da kažem da je ovo bio jedan od najizazovnijih perioda koji smo bez ikakve sumnje dočekali potpuno spremno. Pivara je celokupno poslovanje u potpunosti prilagodila situaciji poštujući sve propisane preventivne mere. Bezbednost i zdravlje zaposlenih kod nas su oduvek bili važan segment poslovanja, a u ovoj situaciji je takva politika posebno došla do izražaja. Svi zaposleni čiji opis posla to dozvoljava radili su od kuće, dok su zaposleni u sektorima prodaje i proizvodnih operacija i logistike poslove obavljali po prilagođenom radnom rasporedu uz minimalnu izloženost direktnim kontaktima i uz poštovanje mera socijalne distance i lične zaštite. Kako bismo smanjili rizik za sve zaposlene koji spadaju u osetljive kategorije, kolege starije od 60 godina i oni sa postojećim zdravstvenim problemima ostali su u svojim domovima, uz zadržavanje radnopravnog statusa. Povratak na posao organizovan je po fazama uz izuzetno stroge preventivne mere i brigu o zaposlenima. Lokalni krizni tim i dalje u kontinuitetu prati situaciju i proaktivno deluje. Pored preventivnih zdravstvenih mera, važno nam je bilo da u teškim vremenima našim zaposlenima otklonimo dodatni stres i svima jasno garantujemo sigurnost radnih mesta i primanja u iznosu cele zarade.

Nastavak teksta možete pročitati u 71. broju štampanog izdanja časopisa "Nova Ekonomija". 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.