Mozzartove injekcije podrške zdravstvu Srbije

Ova kompanija je od prvog dana epidemije pružala veliku pomoć bolnicama,  a plemenite akcije nastavljene su donacijom kreveta za intenzivnu negu kovid-bolnicama gde su kapaciteti na izmaku

Respiratori, medicinski aparati, finansijska pomoć, kreveti za intenzivnu negu, podrška lekarima i pacijentima... Ono što je u najtežim trenucima pandemije bilo najpotrebnije, kompanija Mozzart se trudila da obezbedi kroz niz akcija kako bi pomogla državi i zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa, a isporukom paketa voća bolnicama i covid-ambulantama širom zemlje poslata je najvažnija poruka – hvala svim medicinskim radnicima!

 Nele Karajlić, Novica Veličković, Dejan Tomašević i brojne druge poznate ličnosti su na uručenjima pružile podršku herojima koji mesecima vode tešku borbu za ljudske živote u iscrpljujućim smenama, a Mozzart se potrudio da im omogući što bolje uslove za rad. 

Brzo reagujemo tamo gde su najveća žarišta. Trenutno je to Beograd, gde su kapaciteti bolnica na izmaku, pa je niz plemenitih akcija nastavljen uručenjem najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu u KBC Zvezdara, KBC Zemun, KBC Dr Dragiša Mišović i na Institut za ortopediju Banjica.

Ove zdravstvene institucije su pod velikim pritiskom prethodnih nedelja zbog povećanja broja pacijenata, a utisak medicinskog osoblja je da su ovakve ciljane donacije najdragocenije, jer na brz i efikasan način mogu da poboljšaju uslove rada u bolnici.

Reč solidarnost je dobila potpuno novu dimenziju, ako se posmatra iz ugla Mozzartove kontinuirane podrške zdravstvenom sistemu i ugroženima, od prvog dana epidemije.

„U svakom trenutku smo bili svesni momenta u kome se nalazi cela zemlja i gledali smo kako  mi možemo da pomognemo. Kako sada imamo iz dana u dan nove slučajeve zaraženih korona virusom, kapaciteti u bolnicama se smanjuju i morali smo brzo da reagujemo. Odmah smo nabavili krevete za intenzivnu negu i, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, doniramo ih tamo gde su najpotrebniji“,  naglašava Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

„Istrajte u dobrotvornom radu“, govorili su lekari u ovim ustanovama prilikom donacija, a reči hvale stizale su i od Ministarstva zdravlja. 

Kompanija Mozzart je od početka pandemije donirala oko milion evra u borbi protiv korona virusa,  kroz donaciju sredstava za kupovinu respiratora, finansijske injekcije ili nabavkom potrebne opreme za bolnice, kao i u sklopu donacije 75 tona voća za 40 bolnica u zemlji. Pomoć nije išla samo za zdravstvene ustanove, već i za starije sugrađane koji su bili u kućama tokom vanrednog stanja, Sigurnoj kući… 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara