Nemački Continental otvorio fabriku u Novom Sadu

Srbija je neiskorišćeni potencijal

Bićemo pioniri u proizvodnji najsavremenije elektronske opreme za auto-industriju i sve ono najmodernije što svaki kupac/vozač želi da ima u svom automobilu, biće proizvedeno ovde. Ovo je naša šansa da radimo na nečemu velikom, kako za Srbiju, tako i za auto-industriju, jer ovi su proizvodi više nego složeni i imate beskonačne mogućnosti da uvek radite na njihovom unapređenju, kažu u fabrici

Početkom marta, kompanija Continental Automotiv Srbija, koja je deo tehnološke kompanije Continental AG otvorila je svoju prvu fabriku u Novom Sadu. 

Continental planira da investira oko 140 miliona evra i da otvori najmanje 500 radnih mesta. Ova fabrika je prva faza realizacije celokupne investicije i nalazi se na 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora u Industrijskoj zoni Novi Sad, Sever 4. Postavljanje prve opreme i početak proizvodnje se očekuju u drugom kvartalu ove godine. 

U drugoj fazi, u trećem kvartalu 2021.  godine, Continental Automotive Serbia će započeti izgradnju nove fabričke zgrade. Završetak ove faze je planiran za treće tromesečje 2022. godine. Predviđeno je da novi objekat ima preko 30.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora.  

„Odnos saradnje i podrška koju imamo u Srbiji čine da se osećamo dobrodošli. To nam je mnogo pomoglo, najpre pri uspostavljanju, zatim održavanju i sada daljem širenju našeg poslovanja u regionu. Pored toga, znanje, posvećenost i otvoreni način razmišljanja naših kolega iz Istraživačko-razvojnog centra, kojima svedočimo svakodnevno, učvrstili su nas u veri da možemo da očekujemo slično i sa ovim proizvodnim pogonom“, rekao je Helmut Mači, član Izvršnog borda direktora kompanije Continental AG u svojoj video poruci na otvaranju fabrike. 

„Čvrsto sam uveren da će i ova fabrika postaviti vrlo visoke standarde po pitanju kvaliteta, radnih uslova i zadovoljstva zaposlenih. Drago mi je što će naši mladi obrazovani ljudi imati priliku da diktiraju i kreiraju trendove na svetskom tržištu. Inovativna elektronika, proizvedena ovde, sa znakom ’made in Serbia’ biće naš tehnološki doprinos celom čovečanstvu“, izjavio je Saša Ćoringa, generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia, na svečanosti povodom otvaranja fabrike u Novom Sadu.

Značaj ovakve investicije je, prema rečima generalnog direktora kompanije Continental Automotiv Srbija, ogroman, jer će proizvodnja izuzetno složenih a samim tim i vrlo skupih elektronskih proizvoda za auto-industriju generisati veliki izvoz koji će direktno doprinositi i rastu privrede i ekonomije Srbije. Sa tim u vezi dodaje da je strateški cilj svake države, bilo male ili velike, da privuče jake investicije poput ove, koje donose rast privredi i navodi primer Kine koja je velika ekonomska svetska sila upravo zbog strateške odluke i borbe da privuče investicije najvećih globalnih svetskih kompanija. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.