Haberi, nova generacija biznismena

Svet želi dobre ideje

Ono što razlikuje Impact Hub od sličnih sistema, poput biznis inkubatora i centara za razvoj preduzetništva, jeste to što mi imamo sistem podrške globalne mreže. To omogućava da čovek sa poslovnom idejom iz Beograda odmah komunicira sa ljudima koji su za njegovu ideju zainteresovani bilo gde u svetu


Impact Hub predstavlja novi model poslovanja. U sebi ima elemente biznis inkubatora, laboratorije znanja i edukativnog cetntra. Pre svega, to je prostor u kome se skupljaju preduzenici ili oni koji bi to želeli da postanu, razmenjuju znanje i iskustvo i na taj način jedni drugima pomažu u ostvarivanju poslovnih ideja. Ovaj koncept je proizišao iz nekadašnjeg pokreta inovativnih preduzetnika, koji je nastao u Londonu 2005. godine kao zajednički radni prostor, u međuvremenu je prerastao u globalnu mrežu, koja se prostire u preko 45 gradova sveta, na svim kontinentima I broji 7.000 "habera”. Upravo je Impact Hub iz Londona (Impact Hub King's Cross)  određen tj zadužen kao podrška u razvoju beogradskog Impact Huba Inače, centar Impact Hub mreže  tj globalna kompanija i udruženje u Beču. Zahvaljujući Gaji Montelatici I Nenadu Moslavcu, Impact Hub stiže i u Beograd.

Nova ekonomija: Kako ste došli na ideju otvaranja Impact Huba u Srbiji?
Nenad Moslavac: Želeli smo da naš grad, ali i celu Srbiju, uključimo u tu globalnu mrežu podrške preduzetništvu. Zahvaljujući ovom konceptu u svetu je do sada podržno i uspešno realizovano više od 400 start up poslova, otvoreno preko 1.500 novih radnih mesta i ostvareno je prihoda od oko sto miliona dolara. Mi to ovde želimo da pokrenemo i postavimo na noge.

NE: Ko sve može da bude deo Impact Huba?
Gaja Monteletici: Član može da postane svako ko to želi. Ja sam se, na primer, odmah prepoznala u takvoj vrsti poslovanja. Konsultantkinja sam i imam radno iskustvo na projektima socijalnog preduzetništva Impact Hubu mogu da se priključe svi oni koji hoće da dele svoja iskustva, žele da stvaraju inovacije. Ono što razlikuje Impact Hub od sličnih sistema, poput biznis inkubatora i centara za razvoj preduzetništva, jeste to što mi imamo sistem podrške globalne mreže. To omogućava da čovek sa poslovnom idejom iz Beograda odmah komunicira sa ljudima koji su za njegovu ideju zainteresovani bilo gde u svetu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara