999 razloga da budeš deo Levi9

Odlično mesto za početak karijere

Mladi posebno cene dobro strukturiran onboarding program koji im omogućava da se upoznaju sa procesima rada, scrum metodologijom, kulturom i vrednostima kompanijskog okruženja

IT industrija je sve češće izbor mladih prilikom odabira zanimanja. Put kojim dolaze do ovoga može biti dvojak – postoje oni koji svoje formalno obrazovanje steknu na fakultetima IT usmerenja, a sa druge strane, tu su i oni koji su ekspertizu stekli kroz praktični rad. Kakva god da je baza, ono što je zajedničko mladim ljudima prilikom izbora prvog poslodavca jeste mogućnost za učenje. Za milenijalce, veoma je važna i želja da brzo napreduju.  

U toku 2021. godine objavljeni su rezultati istraživanja TalentX, najvećeg domaćeg istraživanja iz kog je proistekla lista top 10 IT kompanija koje nose titulu VRH poslodavac. Kompanija Levi9 IT Services pronašla je svoju poziciju prilično visoko, na mestu broj 4, što je odličan pokazatelj toga kako je IT profesionalci ocenjuju. 

Levi9 je servisna kompanija koja u Srbiji okuplja oko 700 IT eksperata. Sedište kompanije je u Holandiji, dok su kancelarije u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu, sada kao „habovi“ koje Najneri mogu birati za oflajn rad. Drugim rečima, hibridni sistem rada – gde se kvalitet internet konekcije ceni više od lokacije – biće aktuelan i nakon pandemije korona virusa. 

Mentorska podrška

Levi9 je poznata i po svojim interesantnim kampanjama i komunikaciji sa IT zajednicom. Jedna od njih je i kampanja „999 razloga da budeš deo Levi9“. Listu razloga kreirali su Najneri, pišući njima važne poruke i ukazujući na lične prilike i iskustva. 

Za samo nekoliko godina ovde možeš da pokupiš devetogodišnje iskustvo - ovako glasi razlog pod rednim brojem #519. Kladimo se da ga je napisao neko ko je svoje prve profesionalne korake napravio upravo u kompaniji Levi9. 

Mladi posebno cene dobro strukturiran onboarding program koji im omogućava da se upoznaju sa procesima rada, scrum metodologijom, kulturom i vrednostima kompanijskog okruženja. Lakša tranzicija sa fakultetske u radne klupe moguća je i zbog toga što su sa njima mentor, buddy kao i Talent partner. 

Prakse i programi edukacije 

Percepcija da je Levi9 odlično mesto za početak karijere, koji je lagodniji uz punu podršku mentora, iskusnijih Najnera, kao i zbog rada na interesantnim projektima, zajednička je i za mlade i za studente. Levi9 je kompanija izbora za studente koji žele da steknu praktična znanja – u prilog tome govori i brojka da stotinak studenata godišnje prođe kroz programe praksi. 

„Moj prvi susret sa Levi9 je bila studentska praksa. U razgovoru sa Najnerima ukazao sam na to da bih voleo da prebacim fokus sa JavaScript-a na Python. Nekoliko meseci kasnije, postao sam deo Python MasterClass programa, gde sam zajedno sa još nekoliko kolega imao priliku da učim iz kurikuluma specijalno kreiranog za nas. Mentorstvo koje smo dobili od tima Najnera i profesora sa Fakulteta organizacionih nauka bilo mi je veoma važno“, kaže Ivan Stanić, govoreći  o svom iskustvu sa Python MasterClass programa, sada kao zaposleni u beogradskoj Levi9 kancelariji.

Za studente Univerziteta u Novom Sadu biće važna informacija o programu Code9 koji će ovog proleća studentima pružiti mogućnost da na besplatnim radionicama prošire svoje znanje.  Za mlade u Zrenjaninu interesantne su radionice – WinterWorkshop i Cloud Serverless programi. 

Prilike za mlade u Levi9 

Ali, nisu samo prakse ono što je mladima interesantno – tu su različite mogućnosti kao što su hakatoni i programi usavršavanja. 

Takmičenje za studente „5 dana na oblacima“ ima tradiciju dugu koliko i Levi9 u Srbiji. Tranzicija sa Jave na Cloud desila se posle 16 godina uspešne organizacije, kako bi, u korak sa aktuelnostima na IT tržištu, studenti imali mogućnost da se oprobaju u najpopularnijim tehnologijama. Hakaton podrazumeva i direktan rad sa mentorima, ali i nagrade za najbolje Najnere.

MasterClass programi su omiljeni izbor za sve koji žele da svoje znanje prodube ili se usavrše u nekoj tehnologiji u kojoj prethodno nisu imali iskustvo. Radi se o plaćenom program edukacije, tokom koje polaznici imaju priliku za onboarding u dinamično okruženje. U srcu MasterClass programa nalaze se različite tehnologije, kao što su Python, DevOps, JavaScript, Testing…

Program Levi9 stipendija svake jeseni

Jesen uvek aktuelizuje program stipendija za najbolje studente tehničkih fakulteta. Program stipendija podrazumeva finansijsku podršku, učešće na različitim edukativnim programima, kao i priliku za završetak studentske prakse koja je sastavni deo kurikuluma fakulteta. Ipak, mentorska podrška iskusnijih kolega i zagarantovan prvi posao nešto je što je studentima najvažnije. 

Kroz program Levi9 stipendija u prethodnih devet generacija bilo je više od 50 studenata, a mnogi od njih i dalje razvijaju svoje karijere u ovoj holandskoj kompaniji.

Transfer znanja iz prakse

Studentima je transfer znanja podjednako važan koliko i prilike za stipendije. Saradnja sa studentskim organizacijama i učešće u različitim programima koje organizuju odlična su prilika za direktan kontakt. Ipak, vraćanje zajednici je tema koja je strateško opredeljenje za Levi9. 

Na Matematičkom fakultetu u Beogradu Najneri su kreirali i realizovali različite kurseve u okviru kurikuluma. U prolećnom semestru trenutno je aktuelan kurs „Upravljanje IT projektima u praksi“, a tri godine zaredom u fokusu je i JavaScript tehnologija, kroz istoimeni kurs. 

Tridesetak Najnera iz Novog Sada i Zrenjanina pripremili su i specijalan program stručne prakse za mlade iz Dečijeg sela „Milorad Pavlović“ iz Sremske Kamenice. Srednjoškolci i studenti su proveli leto istražujući osnove projektnog menadžmenta, developmenta i testinga. Nakon odličnih reakcija 2021, praksa je ponovo aktuelna sa novim polaznicima, štićenicima Dečijeg sela. 

Recept za uspeh kod milenijalaca

Prosečna starost u Levi9 zaposlenih je 33 godina. Mladi koji počinju svoju karijeru uvek će moći da sa starijim i iskusnim porazgovaraju o izazovima sa kojima se sreću. Oni sa većim senioritetom imaće mogućnost da u ulozi softver arhitekte ili Tech Lead-a rade sa kompleksnim rešenjima, vode timove i procese. 

Levi9 akademija, kao mesto koje objedinjuje sve programe edukacije, zajednička je stanica za sve koji žele da dodatno uče i usavršavaju se. A to je i jedini mogući put za IT profesionalce, industrija je dinamična i prostor za napredak je stalno na horizontu. Pomenuti program edukacije, Levi9 akademija, nagrađen je na Talent Development Formu u organizaciji udruženja AFA, kao Najbolji program za dodatnu edukaciju zaposlenih u 2021. godini.

„Ono što u mladima želimo da vidimo jeste potencijal i želja da se razvijaju. Cloud, Data i Python samo su neke od oblasti koje su mladima veoma privlačne, a u okviru kojih obično samostalno prave prve korake. U tom smislu prilika da rade sa iskusnim ekspertima i najnovijim tehnologijama je neprocenjiva, jer je to okruženje koje podržava eksponencijalni rast znanja. Levi9 je AWS Advanced Consulting, Google Cloud i Microsoft partner - ovo su eksterne potvrde znanja i iskustva Najnera, koje rado dele sa studentima“, kaže Jelena Samardžija, Talent menadžerka zadužena za recruitment.  

Prvog aprila kompanija Levi9 obeležava 17. rođendan, a od 2005. godine posvećena je tome da klijenti dobiju najbolji IT konsalting, a zaposleni prostor za rast i razvoj u svakoj fazi karijere. Ako poznajete neke mlade koji bi želeli da postanu majstori u okviru svog modernog zanata, preporučite im Levi9 kao mesto za start!


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.