Top kompanije za mlade

Praksa – od tebe počinje

A1 Srbija je od početka svog poslovanja strateški orijentisana ka mladim ljudima i njihovom razvoju. Svesni smo da se učenje u današnje vreme ne odvija samo tokom školovanja. Čak i kasnije, kada se mladi ljudi zaposle, važno je pružiti im priliku, podržati ih, usmeriti i inspirisati da nastave da uče i razvijaju se  

Pronalaženje prvog posla za mlade u Srbiji i dalje predstavlja poteškoću. Nedostatak radnog iskustva u odnosu na odrasla nezaposlena lica navodi se kao najčešća prepreka u pronalaženju posla, upravo zato stručne prakse imaju veliki značaj. Iz tog razloga A1 Srbija razvija strateška partnerstva sa fakultetima i studentskim organizacijama i aktivno učestvuje u pripremi studenata za nove uloge koje ih čekaju posle završenih studija.  

Tokom godine realizujemo

Program studentskih praksi

Gostujuća predavanja naših stručnjaka

Učešće na sajmovima zapošljavanja

Učešće u dodatnim projektima i aktivnostima studentskih organizacija i fakulteta 

Pomoć studentima u pisanju naučnoistraživačkih radova od strane naših stručnjaka

Sponzorstva studentskih takmičenja

Posete studenata našoj kompaniji

Čemu težimo

Da svaki student ponese što više praktičnog znanja stečenog kroz rad na realnim projektima i situacijama. Deo smo A1 Telekom Austrija Grupe koja posluje u sedam zemalja Evrope i ima više od 25 miliona korisnika. Ovu internacionalnu ekspertizu nesebično delimo.

Da studenti bolje razumeju na koji način znanje sa fakulteta mogu da primene u praksi.

Da bolje prepoznaju svoja interesovanja i oblasti kojima žele da započnu svoje prve karijerne korake.

Da ih motivišemo da nastave da uče, budu proaktivni i hrabri da svojim znanjem menjaju svet nabolje.

„Od prakse počinje“ je šestomesečni program prakse koji podrazumeva rad u krosfunkcionalnim timovima u kojima su studenti imali priliku da rade na idejama i projektima „od ideje do realizacije“. Predavanja, radionice, rad na zajedničkom projektu uz mentorstvo naših iskusnih kolega, omogućili su studentima da nauče nove stvari i rade na temama koje su za kompaniju strateški važne, a njima zanimljive i inspirativne. Njih 10 je dobilo zaposlenje u A1 nakon završene prakse. Kako je izgledalo njihovo putovanje možete da vidite na sajtu kompanije. 

Posvećeni smo razvoju talenata i sprovodimo različite razvojne programe na svim nivoima u organizaciji, kako bi naši zaposleni bili spremni za još odgovornije uloge u budućnosti. 

Kroz posebno dizajniran talent-program na nivou Telekom Austrija Grupe, GYPP (Group Young Potential Program), razvijamo naše mlade potencijale. Program traje godinu dana i sastavljen je iz više modula. Radionice, rad na zajedničkim projektima i razmena iskustava sa drugim kolegama iz Grupe pružaju mogućnost talentima da upoznaju najnovije i najnaprednije tehnologije i trendove u svetu telekomunikacija. Program predstavlja jedinstvenu sinergiju teoretskog i praktičnog znanja, omogućava mladim kolegama da steknu širu sliku i razviju neophodna znanja i veštine za digitalno doba. 

Naš tim odlikuje energija koja pokreće pozitivne promene, unapređenja i inovacije. Sve to u kombinaciji sa posvećenošću i ekspertizom doprinelo je da A1 Srbija bude prepoznat kao mesto gde se oblikuju  budući stručnjaci na nivou cele Telekom Austrija Grupe.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.